Published On: Uto, tra 26th, 2022

Turski filantrop i Erdoganov protivnik osuđen na doživotni zatvor

Osman Kavala, koji je od početka nijekao optužbe iznesene protiv njega, proveo je četiri i po godine u zatvoru visoke sigurnosti Silivri blizu Istanbula.

Sedam suoptuženika kojima se sudilo u isto vrijeme kad i 64-godišnjem nakladniku i milijarderu, osuđeni su na 18 godina zatvora pod optužbom za pomaganje u rušenju vlade.

Kavala, istaknuti predstavnik turskog civilnog društva, optužen je da je htio svrgnuti vladu Recepa Tayyipa Erdogana financirajući protuvladine prosvjede poznate kao “pokret u Geziju” 2013. i državnim udarom u srpnju 2016. koji nije uspio.

Trojica odvjetnika Osmana Kavale istaknula su u ponedjeljak u svojoj obrani nedostatak dokaza i političku motiviranost sudskog postupka koji se otegnuo.

Kavala neće imati mogućnost smanjenja kazne, dodaju sudci. Oslobođen je optužbe za špijunažu.

Osman Kavala je od početka nijekao sve optužbe.

“Teorije urote koje su se iznosile iz političkih i ideoloških razloga, onemogućile su objektivnu ocjenu događaja i odvojile ih od stvarnosti”, rekao je Kavala prije nego su se sudci povukli na vijećanje. Kavala je osudio utjecaj predsjednika Erdogana na sudski postupak.

Aktivisti za ljudska prava očekivali su oslobađajuću presudu koja bi poslala pozitivnu poruku sada kada Turska pokušava posredovati u pregovorima Ukrajine i Rusije.

Osmana Kavalu, koji je rođen u Parizu, njegovi su kritičari prozvali “crveni milijarder”. Uhićen je u listopadu 2017.

Slučaj je jesenas potaknuo diplomatsku krizu pošto je Ankara zaprijetila izgonom desetka zapadnih veleposlanika, pa i američkog, koji su tražili njegovo oslobađanje.

U veljači je Europski sud za ljudska prava (ECHR) pokrenuo protiv Turske postupak zbog kršenja prava.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Obicni kurski turac……🎶

SMRT SH FAŠIZMU(tarabim snaše povoljno)
SMRT SH FAŠIZMU(tarabim snaše povoljno)
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

KO I SVI SRBI

SMRT SH FAŠIZMU(tarabim snaše povoljno)
SMRT SH FAŠIZMU(tarabim snaše povoljno)
Šta ti kažeš na ovo?  SMRT SH FAŠIZMU(tarabim snaše povoljno)
3 mjeseci prije

Servi su narod koji je u većini nakrivo nasađen (čast izuzecima), a imaju oduvijek dobrog učitelja Rusa, koji je saučesnik Serva u svim nesrećama na Balkanu. Servi i njihova SPC, na tim prostorima ogrezli su u zločinima i krvi do koljena, tako da ne posjeduju ni jednog prijatelja na tim prostorima. Oni su ogrezli u lažima, koje su vidljive, kao “rupe na plotu”, ali nikako da shvate, da im niko više ne vjeruje i da im Rusi i Slaveni nisu ama baš ništa, kao i da Ka:rdačani nisu Servi.
Novim istraživanjima došlo se do podataka, koje prenosi jedan medij i to kaže ovakako:
“Crnogorci nisu Srbi – dokazano
Ili još bliže – čak ni današnji Srbi nisu Srbi
Dakle, iz ovoga vidimo da su Srbi u Srbiji sve samo ne slovenski narod. Njega sačinjavaju 45% Turci, 6% Avari, 13% hamiti i 18% starokeltski narod. Tih 5% Dinaraca su Crnogorci ili osobe iz dinarskog predjela Ilirikuma”..

Martina Mlinarević
Martina Mlinarević
3 mjeseci prije

Erdogan i Putin, vrlo sličan modus operandi.

SMRT SH FAŠIZMU(tarabim snaše povoljno)
SMRT SH FAŠIZMU(tarabim snaše povoljno)
Šta ti kažeš na ovo?  Martina Mlinarević
3 mjeseci prije

I JEDAN I DRUGI TARABE…. ISTU… SR.. UPU…

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

A oće li BITI izbornog za Legitimnog rvatinu i od trećeg ali ne prsta od Dode i domalog od BAKETA..OCE LI DRAGANCE I MILANCE POKRENUTI VOJNU OPERACIJU ZBOG.IZBORNOG