Published On: Sri, kol 8th, 2018

Trump: Tko surađuje s Iranom, ne može surađivati sa SAD-om

 

Prvi paket sankcija se odnosi na blokadu financijskih transakcija, trgovinu čelikom, ugljem, aluminijem, uvoz putničkih zrakoplova i njihovih rezervnih dijelova.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump poručio je kako oni koji surađuju s Iranom, ne mogu surađivati sa SAD-om.

– Sankcije Iranu su zvanično na snazi. Ovo su najoštrije sankcije ikad primijenjene, a u studenom će biti podignute na viši nivo. Svako tko posluje s Iranom, neće poslovati sa Sjedinjenim Državama. Tražim svjetski mir, ništa manje – napisao je Trump na Twitteru, prenosi agencija Anadolija.

U utorak, 7. kolovoza, počela je primjena prvog paketa sankcija Iranu, koje su Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele nakon što je američki predsjednik Donald Trump u svibnju priopćio da se ta zemlja povlači iz nuklearnog sporazuma.

Prvi paket sankcija se odnosi na blokadu financijskih transakcija, trgovinu čelikom, ugljem, aluminijem, uvoz putničkih zrakoplova i njihovih rezervnih dijelova. Drugi paket sankcija na snagu će stupiti 5. studenog.

BIJESNI ZBOG POBJEDE: Zašto “Iranskoj vezi” u Sarajevu toliko smeta slavlje Hrvata. Naročito protjeranog BH Hrvata Lovrena?

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x