Published On: Sri, svi 9th, 2018

Trešnje: Prijatelj vaše linije i zdravlja

Kopirati Trešnje smatraju jednom od najzdravijih voćki na svijetu. Dobar su izvor vlakana, vitamina i minerala, uključujući kalij, kalcij, vitamin A i folnu kiselinu. Poznate su po antioksidativnim svojstvima, te pomažu kod upala.
Pokazale su se kako dobar pomoćnik za snižavanje krvnog tlaka, te za sniženje lošeg kolesterola.
Štite od raka
Istraživanje britanskog časopisa Nutrition otkrilo je da sok od trešnje može pomoći smanjenju krvnog tlaka zbog visokog sadržaja polifenola.  Istraživanje časopisa International Society of Sports Nutrition također je pokazalo kako sok od trešnje pomaže oporavak i funkciju mišića nakon naporne vježbe
Trešnje izbacuju vodu iz organizma i na taj način rasterećuju srce i krvotok , te aktiviraju jetru i bubrege. Također, plodovi trešnje bogati su luteinom, zeaxantinom i beta-karotenom – spojevima koji su poznati “čistači” slobodnih radikala, potvrđenih uzročnika raka.
Zbog svojih snažnih antikancerogenih svojstava trešnje značajno doprinose prevenciji raka.
 

#Cherries are here 🍒 !

Objavu dijeli Davis Farmers Market (@davis.farmers.market)


Trešnje u službi ljepote
Trešnje su se pokazale kao dobar saveznik za mršavljenje. Naime, one sadrže malo kalorija, nemaju masnoće, a imaju veliki udio vode, stoga se preporučuju svima koji žele skinuti kilograme.
Sadrže i antocijanidine koji jačaju vezivno tkivo, te sprečavaju nastanak bora. Antocijanidini  uništavaju štetne enzime koji kožu čine starom i naboranom i sprečavaju nastanak celulita.
Istraživači sa Sveučilišta Michigan tvrde kako  antocijanini iz trešanja mogu smanjiti količinu masnih naslaga na trbuhu.
Trešnje, također, potiču proizvodnju kolagena – proteina ključnog za zdravlje kože, kostiju i vezivnog tkiva. Trešnje su dobre za sve one koji se žele riješiti suhe kože, kao i za one koji se žele riješiti podočnjaka. /bljesak.info/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare