Published On: Pet, stu 19th, 2021

TREĆI ENTITET: Brčko je trenutno pravi, mali raj za ljubitelje teatra

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić otvorio je u četvrtak, 18. studenoga, 38. susrete kazališta BiH u brčanskom Domu kulture.

Tom prilikom Kadrić je poželio dobrodošlicu ljubiteljima kazališta, te podsjetio kako se Organizacijski odbor ipak opredijelio za ovogodišnje održavanje ovog događaja u Domu kulture, ali pod obvezom pridržavanja epidemioloških mjera, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

“Svjesni težine pandemije i poteškoća koje nam je učinila, dugo smo analizirali što uraditi ove godine, s obzirom da imamo jubilej 20 godina od obnove održavanja brčanskih susreta kazališta, te smo procijenili da se ove godine ipak moramo naći u ovoj sali. Također moram najaviti da je Vlada Distrikta krenula s pripremama u vezi osnivanja i izgradnje kazališne kuće”, kazao je gradonačelnik Kadrić.

Prije početka Festivala, a u okviru pratećeg programa, u Gradskoj galeriji tradicionalno je upriličeno više kazališno-dokumentarnih izložbi ravnatelja 38. Susreta kazališta BiH u Brčkom Jakova Amidžića i prof. dr. Srđana Vukadinovića.

Amidžić se osvrnuo na godine obnove Festivala koje su se odvijale s poteškoćama.

“Unatoč pandemiji odlučeno je ići u punom kapacitetu što se tiče publike i kazališta. Nadamo se kako će ove godine Susreti završiti kako su i počeli, sa svima nama”, poručio je Amidžić.

Prva od osam programskih predstava “Usidrene” Elvisa Bošnjaka, redateljice Anastasije Jankovske s kojom je i počeo festival, odigrana je u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Split, a večeras u 19.30 sati igra Atelje 212 Beograd s predstavom “64” Tene Štivičić, redateljice Alise Stojanović.

Inače, Susreti kazališta BiH u Brčkom prvi put su održani 1974. godine.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
8 mjeseci prije

Muslimanima je kazalište strogo zabranjeno časnim Šerijatom – ovi muslići sigurno neće vidjeti crnookih džennetskih djevica 🙁 …

Zdenko
Zdenko
Šta ti kažeš na ovo?  dr Haso, buregdžija
8 mjeseci prije

Neće ni ovako ni onako.

Izmetbegović
Izmetbegović
8 mjeseci prije

Jebeni luđaci.

Zdenko
Zdenko
8 mjeseci prije

Kakav treći entitet. Treći entitet je HB, a Brčko pripada RS.