Nedjelja, 14 travnja, 2024

Trebinje, Bijeljina, Doboj i Prijedor će postati gradovi

Must Read

Izvršni odbor SNSD-a pokrenuo je inicijativu o razmatranju reorganizacije lokalne samouprave u Republici Srpskoj tako da, osim dva već proglašena grada – Banjaluke i Istočnog Sarajeva, u Srpskoj gradovima budu proglašeni i Trebinje, Bijeljina, Doboj i Prijedor.

Izvršni odbor SNSD-a podržao je Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju Republike Srpske koji je ranije predložila Vlada, a zatim usvojio parlament Srpske, rekao je predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović nakon sjednice.

“Mislimo da je bilo različitih tendencioznih tumačenja ovog zakona i da su neopravdane pobune, u čemu su učestvovali i predstavnici nekih političkih partija”, istakao je Radmanović.

Kada je riječ o pripremi SNSD-a za predstojeće lokalne izbore, Izvršni odbor zaključio je da ova stranka želi, ima snage, kadrova i može da bude apsolutni pobjednik na izborima.

Što se tiče koalicionog kapaciteta, Izvršni odbor je zaključio da SNSD već ima dovoljno koalicionih partnera i da se sa njima i dalje razgovara o tome. “U pravilu će o kadrovima i koalicijama o lokalnim izborima odlučivati opštinski odbori”, istakao je Radmanović.

On je rekao da je Izvršni odbor SNSD-a podržao zaključke sastanka lidera šest najačih političkih partija u Banjaluci koji su na dobrobit svih građana u BiH, te stavove koje je lider SNSD-a Milorad Dodik iznosio na tom sastanku.

“To je u skladu sa programskim opredjeljenjima SNSD-a ranije iznesenim i SNSD će nastaviti tako da radi”, istakao je Radmanović i dodao da se, kada je riječ o spoljnopolitičkom opredjeljenju BiH, prije svega misli na dobrosusjedske odnose i EU, a kada je riječ o unutrašnjopolitičkom opredjeljenju u BiH na striktno poštivanje Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma, na čemu je SNSD radio i u prethodnom periodu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

OZBILJAN APEL BIRAČIMA: Ne dajte da nas porobe. Bog vidi, Granić-Plenković ne. Naši očevi bit će ponosni, djeca zahvalna

Mnogi strahuju kad su izbori. Umjesto da biraju slobodno, slobodnom voljom i mišlju - ne vodeći se pritom strahom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -