Published On: Sri, sij 12th, 2022

TRAŽIMO DOBROG ODVJETNIKA IZ AMERIKE NEKA NAM SE JAVI: Želimo tužiti Zuckerberga zbog algoritamske potpore veličanju Ratka Mladića

Jučer smo na FB stranici Poskok Online, podijelili video s istraga.ba na kojoj je prikazan hrabri čovjek, Bošnjak, Sarajlija, kako udara maljem, na tablu na kojoj piše Ratko Mladić.

Radi se o Istočnom Sarajevu u kojem je postavljena tablica u čast osuđenog ratnog zločinca.

Iznad videa smo napisali pohvalu tom činu i toj građanskoj hrabrosti.

Nakon toga FB nam javlja da je video uklonjen a da stranici prijeti ukidanje, te da promičemo nasilje.

Nakon toga je doseg stranice ograničen i mi trpimo  značajnu financijsku štetu i napad na ugled stranice. A sve zbog tog jer Facebook smatra da promičemo nasilje. Dok smo mi potaknuli borbu protiv veličanja osuđenih ratnih zločinaca. To nije nasilje, to je poziv na građanski otpor protiv postratnog nasilja nad našim javnim urbanim prostorom.

Podsjećamo ovim putem Facebook službe na Balkanu da je u BIH na snazi zakon koji kažnjava negiranje zločina i negiranje krivnje presuđenih ratnih zločinaca i da je Ratko Mladić presuđen za zločin genocida u Srebrenici.

Ako FB ostane pri svojoj odluci mi ćemo imati potpuno pravo na tlu BIH pokrenuti tužbu protiv Facebooka koji na tlu BIH podržava veličanje ratnih zločinaca i sankcionira portale koji podržavaju borbu protiv divinizacije lika i djela Ratka Mladića.

Naše objektivno novinarstvo i potporu građaninu koji se ustao protiv tablice Ratku Mladiću Facebook je kaznio i označio promicanjem zločina. A ne promicanjem otpora prema veličateljima zločina.

 

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ćakija
Ćakija
1 godina prije

Podrška Poskoku. Ja sam uvijek govorio da je Poskok u novinarstvu, ono što je Alan Ford u svijetu stripa.
Dole fejezbuk.

Last edited 1 godina prije by Ćakija
Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Ćakija
1 godina prije

Zabraniti tom Fejzi Buku ulazak u Bosnu

Mevlid
Mevlid
1 godina prije

Ratko Mladić , najveći sin Republike Bosne i Hercegovine !