Trkač Thomas Stanley (33) je preminuo od udara groma u Kansasu. Istrčao je gotovo čitavu dionicu, a pred ciljem je izgubio život. Odmah su mu u pomoć pritrčali drugi trkači i liječnici, pokušali su ga reanimirati.. Čitav Kansas je u šoku nakon tragedije koja se dogodila na utrci dugoj 50 kilometara. Trkač Thomas Stanley (33) […]

" />
Published On: Uto, lis 1st, 2019

TRAGEDIJA Na utrci dugačkoj 50 kilometara pred ciljem trkača ubio grom

Trkač Thomas Stanley (33) je preminuo od udara groma u Kansasu. Istrčao je gotovo čitavu dionicu, a pred ciljem je izgubio život. Odmah su mu u pomoć pritrčali drugi trkači i liječnici, pokušali su ga reanimirati..

Čitav Kansas je u šoku nakon tragedije koja se dogodila na utrci dugoj 50 kilometara. Trkač Thomas Stanley (33) je preminuo od udara groma.

Život mu je prekinut gotovo pred sam cilj utrke. Strašno nevrijeme je tek počinjalo, a jedan udar groma je bio dovoljan da mu zaustavi život. Odmah su mu u pomoć pritrčali drugi trkači i liječnici, pokušali su ga reanimirati, povratiti funkciju srca i disanja, ali bezuspješno. prenose 24sata.hr.

Organizatori su potvrdili tragediju, a tvrde kako je oluja stigla neočekivano. Kada je stradao Thomas Stanley, učinili su sve što su mogli da zaštite ostale natjecatelje i gledatelje i sklone ih na sigurno, javlja Sky.

Iako nikada nije prošao ciljem, Thomasovo je vrijeme zabilježeno među službenim rezultatima i zauzima 11. mjesto među 104 natjecatelja. Plaketu za završetak utrke primila je njegova neutješna supruga Ashley.

– Srce me boli, loše mi je, mučno u trbuhu… Sada si na nebu s Isusom. Provela sam s tobom 15 blagoslovljenih godina i planirala sam ih još 79. Bio si moj najbolji prijatelj. Čuvaj nas i moli za nas – objavila je Ashley Stanley nakon nesreće na svom Facebooku.

It is with deepest regrets and disbelief that I am writing to say that my best friend, father of our babies, and love…

Posted by Ashley Stanley on Sunday, September 29, 2019

Thomas je radio za neprofitnu organizaciju, a sa suprugom Ashley je imao troje djece. Najstarije od njih ima samo šest godina…

Nažalost, nije prvi put da je munja napravila probleme na jednom sportskom događaju. Najnoviji je zabilježen prije samo 20-ak dana tijekom utakmice jamajčanske studentske lige kada je grom udario nekoliko nogometaša. Srećom, na Jamajci nije bilo ljudskih žrtava.