Published On: Wed, May 13th, 2020

Tragedija bez odgovora: Tri godine od pada aviona u Mostaru

Tri godine nakon stravične nesreće u kojoj je život izgubilo pet osoba, od kojih troje djece nema rezultata istrage koja se prebacivala s jedne institucije na drugu.

”Više osoba poginulo je u padu aviona koji se dogodio u subotu u poslijepodnevnim satima u blizini Mostara. Avion se srušio oko 15:50 sati između Heliodroma i novog zatvora u Jasenici”, pisalo je prije 13. svibnja 2017. u vijesti o tragediji koja je zavila u crno Mostar, ali i širu okolicu.

Danas, tri godine nakon stravične nesreće u kojoj je život izgubilo pet osoba, od kojih troje djece nema rezultata istrage koja se prebacivala s jedne institucije na drugu.

Krivica na pilotu?

Naime, tih dana u Mostaru bila je organizirana manifestacija ”Dani otvorenih vrata” pod nazivom ”Let iznad Mostara”, koju su organizirali Aeroklub Mostar 1949. i Aerodrom Mostar.

Među prijavljenima za let bili su i brat i sestra Luka i Lana Lovrić od sedam i deset godina, osmogodišnji dječak Arman Hadžiomerović, mladi Muhamed Sipović sin Zijada Sipovića poznatog bh sportaša i pjevača, kao i pilot s višegodišnjim iskustvom Ivan Karačić.

Bljesak.info - Tragedija bez odgovora: Tri godine od pada aviona u Mostaru

Bljesak.info

Nakon nesreće provedena je istraga Neovisnog povjerenstva koje je otkrilo kako je uzrok pada zrakoplova FA 200-160 bio srčani udar pilota, odnosno činjenica da je pilot ”prešutio” informaciju da mu je ugrađen stent 13. siječnja 2016. godine.

Kasnije, u razgovoru s izabranim liječnikom utvrđeno je da je pilot imao srčanih problema zbog suženja srčanih arterija te da mu je zbog toga ugrađen stent. Iste navode potvrdila je i njegova supruga.

”On je to svjesno prešutio, uslijed velikih psiho-fizičkih naprezanja koje je proveo taj dan, 12 letova u jednom kratkom periodu od pet sati što je jako puno, u uvjetima visokih temperatura došlo je do začepljenja stenta, a potom i gubitka i svijesti i stalog”, rekao je tada Salko Begić, glavni istražitelj Komisije.

Službeni izvještaji s ove nesreće otkrivaju kako je avion nakon 11. letenja otišao prema platformi i bez gašenja motora uzeo četiri putnika.

”Pilot je bez zaustavljanja na liniji polijetanja počeo polijetanje. Kontrolor leta je pratio penjanje i nije primijetio probleme. Posljednji kontakt kontrolora leta i aviona bio je kada je avion bio u lijevom zaokretu, prilikom čega se mislilo da skreće prema Mostaru. Kontrola letenja uputila je desetak poziva, ali bez odgovora. U 16 sati je javljeno da je avion pao”, fragment je iz službenih izvještaja s ove nesreće. Sportski avion se u padu prepolovio i zapalio.

Inače, zrakoplov je bio registriran na četiri osobe, a u njemu je za vrijeme kobnog leta bilo njih pet.

Kad će rezultati istrage?

Kao jedan od propusta navodi se i kršenje pravilnika, odnosno da manifestacija nije prijavljena Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA).

”Da je manifestacija bila prijavljena došla bi inspekcija i ne bi dozvolila ovakav način provođena manifestacije. Priprema posade za letanje nije bila adekvatna. Putnici se ne smjeli ukrcavati u zrakoplov bez gašenja motora”, rekao je Salko Begić, glavni istražitelj glavni istražitelj Komisije koja je istraživala zrakoplovnu nesreću.

Bljesak.info - Tragedija bez odgovora: Tri godine od pada aviona u Mostaru

Bljesak.info

Dakle, za organizaciju manifestacije kao što je bila “Let iznad Mostara” bio je potreban  niz dokumenata koji su u skladu s Pravilnikom o zrakoplovnim priredbama, koje ovaj događaj nije osigurao.

Ono što najviše smeta obitelji poginulih, ali i sve svjedoke ove velike tragedije je što i nakon duge tri godine istraga nije završena. Neovisna komisija provela je istragu koja je utvrdila uzrok pada zrakoplova, kao i okolnosti nesreće. Izvještaj je predan državnom Tužiteljstvu, a obitelj stradalih je nakon godinu dana od nesreće za Bljesak.info kazala kako je slučaj ‘zapeo’ između državnog i županijskog Tužiteljstva. Hoće li se obitelji poginulih ikada saznati pravu istinu o smrti svojih voljenih, ostaje nam vidjeti, prenosi Bljesak.info