Published On: Sat, Dec 27th, 2014

TOP 10 najvećih plaća u RS-u: Banjalučanin u listopad u džep stavio 12.701 KM

Popis gornjem plaće pokazala da je najbolje zarađuju zaposleni u financije i osiguranje.

Banjalučanin koji se bavi stručnim, naučnim i tehničkim djelatnostima rekorder je po zaradi u RS, a u listopadu je u džep stavio 12.701 KM, javila je ATV.

Lista top deset zarada u RS po osnovu radnog odnosa sastavljena je na osnovu prijava podnesenih Poreskoj upravi RS. Ona je pokazala da najbolje zarađuju zaposleni u oblati financija i osiguranja, koji su zauzeli čak četiri pozicije među prvih deset.

Kada su u pitanju gradovi, dominira Banja Luka sa osam predstavnika, a na listu su uspjeli da uđu samo još jedan Trebinjac i Prnjavorčanin.

Poslije rekordera na listi je Trebinjac, koji se bavi financijskim i djelatnostima osiguranja, sa platom od 10.242 KM.

Treće i četvrto mjesto zauzeli su Banjalučani, koji se također bave financijama i osiguranjem. Jedan od njih zaradio je u oktobru 8.265, a drugi 7.999 KM.

Na petoj poziciji, sa mjesečnom zaradom od 7.499 KM, našao se Prnjavorčanin, koji posluje u prerađivačkoj industriji, a samo 27 maraka manje od njega zaradio je Banjalučanin, koji se bavi poslovima kao i njegov sugrađanin na vrhu liste. Sedma pozicija pripala je Banjalučaninu koji je u sektoru financija i osiguranja zaradio 7.278 KM, a osma njegovom sugrađaninu iz građevinskog sektora sa zaradom od 6.955 KM.

Na posljednje dvije pozicije nalaze se radnici koji su zaposleni u predstavništvima poduzeća  iz inozemstva. Jedan od njih inkasirao je u oktobru 6.249, a drugi 6.202 KM.

Lista top plata je pokazala da najbolje zarađuju zaposleni u oblasti financija i osiguranja, koji su zauzeli čak četiri pozicije među prvih deset, prenosi Patria.