Tonči Huljić o zabrani srpskih pjevača u Hrvatskoj: Ovo je glupost malih šerifa

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je nastupe Ani Bekuti, Zoranu Mićanoviću, Dušku Kulišu i Draganu Kojiću Kebi u ovom gradu.

Osim u Puli, srpski su pjevači imali zakazane koncerte i u Osjeku, ali je i gradonačelnik tog grada Ivan Radić otkazao koncerte.

Tim povodom oglasio se Tonči Huljić koji je gradonačelnike nazvao “šerifima”.

– Toliko gluposti, to su neki šerifi koji se nešto čude i krenuli provoditi. Vidio ga je prvo pulski, pa osječki gradonačelnik. Vidjela žaba gdje konja potkivaju pa je i ona podigla nogu. Milica Pavlović jučer je održala sjajan koncert u Osijeku. Nema razloga za brigu. Svaka čast – rekao je Tonći.

Podsjetimo, na spomenutom koncertu trebali su sudjelovati Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš i Zorana Mićanović, a gradonačelnik je izjavio kako “želi očuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule”.

– Iako je cijela ekipa Hiljadarke bila oduševljena ovim koncertom, nismo mogli promijeniti odluku gradonačelnika Pule, gospodina Filipa Zoričića, koji je odlučio da turbo folk glazbe u javnim prostorima neće biti – poručili su iz organizacije.

– Odaziv na koncert je bio fenomenalan, a prvi put vidimo da je ovoliki broj zainteresiranih. Do koncerta je bilo više od mjesec dana, a već je bilo rasprodano 85 posto ulaznica. Očito je veliki interes Puljana i okolice za ovaj koncert – priopćili su organizatori i dodali da će se koncert preseliti u Osijek.

Također je navedeno da svi koji su kupili ulaznice mogu dobiti povrat novca ili ih iskoristiti na koncertu u Osijeku.

Gradonačelnik je ostao dosljedan svom stavu te je istaknuo da se koncerti ovakvog tipa neće održavati u javnom prostoru grada Pule i objektima kojima upravlja Grad, te da, kako je rekao, smatra da takva vrsta glazbe ne pripada podneblju, duhu i mentalitetu grada.

Tvrdi da je to jedini i isključivi razlog zašto je donio ovakvu odluku, prenosi Blic.

– Pula je trenutno europsko žarište koncerata. Ljeto u Areni dovodi vrhunske svjetske izvođače poput Robbieja Williamsa, Image Dragonsa, Erosa Ramacotija, Florence i Mašin… Koliko to znači za Pulu kao destinaciju, suvišno je govoriti – kazao je Zorčić koji smatra da će grad Pula uvelike djelovati na najbolji mogući način. ima pravo biti selektivan u odlučivanju koji će izvođači nastupiti u ovom gradu.

more recommended stories