Published On: Ned, kol 16th, 2015

Tomislavgrad: Šest osoba privedeno zbog napada na džamiju i Bošnjake u Omerovićima

Ukupno šest osoba privedeno je u policijsku stanicu Tomislavgrad nakon napada na džamiju u selu Omerovići na području općine Tomislavgrad.
“Nakon što se završi kriminalistička obrada oni će biti predani Županijskom tužiteljstvu na dalje postupanje. Većina uhićenih osoba vezana je za Posušje u smislu da su porijeklom ili da žive u Posušju”, rekao je za Klix.ba glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak.
On je dodao su se dvije osobe dobrovoljno predale policijskim organima, dok su ostale lišili slobode pripadnici Policijske uprave Posušje.
Prema posljednjim informacijama koje ima ovaj MUP, tijekom večeri u policijsku stanicu bit će privedena još jedna osoba.
Kako saznaje Klix, osumnjičeni za napad su različite starosne dobi, jedan je 1987., a drugi 1992. godište.
Predstavnici vjerskih, humanitarnih, kulturnih i političkih subjekata Bošnjaka najoštrije su osudili upad dva automobila s deset osoba na ulaz u dvorište džamije gdje su ostavili plinsku bocu i izvršili fizički napad, popraćen uvredama i psovkama na imovinu Bošnjaka i Bošnjake koji su se u tom momentu tu nalazili./HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare