Published On: Uto, srp 9th, 2019

TO TI JE ERO Bojan Bogdanović: Bit ću još bolji

TJEDAN dana nakon što je srušio vlastiti rekord kao najbolje plaćeni hrvatski sportaš, Bojan Bogdanović predstavljen je u svojem novom klubu Utah Jazzu.

Na konferenciji za medije s njim je bio i Mike Conley, drugo veliko pojačanje Džezera ovog ljeta.

“Želim zahvaliti Jazzu što me doveo, uzbuđen sam što ću biti dio ove organizacije i ove kulture. Imamo jedan od najdubljih rostera u ligi i jedva čekam da krenemo”, rekao je Bojan u uvodnoj riječi.

Potpisao je četverogodišnji ugovor vrijedan 73 milijuna dolara, što znači da će u prosjeku zarađivati 18,25 milijuna po sezoni. No takav je novac mogao dobiti i u drugim klubovima. Što je presudilo da odabere baš Utu?

“Utah je jedan od najboljih klubova lige u protoku lopte i u obrani, ima dubok roster, puno kombinacija koje trener može koristiti, bit će zabavno za sve nas.”

Utah će biti četvrti Bogdanovićev klub u šestoj NBA sezoni, nakon dvije i pol u Brooklynu, pola u Washingtonu i dvije u Indiani. Kao i u svim prijašnjim klubovima, nosit će broj 44, vrlo popularan među hrvatskim košarkaškima. Nedavno ga je, u čast Dražena Petrovića, uzeo i Mario Hezonja u Portlandu.

U intervjuu za službeni YouTube kanal Jazza Bojan je također nahvalio svoj novi klub i trenera Quina Snydera.

“Čuo sam sjajne stvari o treneru, koji je radio i u Europi, a jedan je od najboljih u ligi. Ovo je jedna od najtežih dvorana za gostovanje, kako zbog atmosfere tako i zbog sustava igre i obrane, pa sam sretan jer sam došao na ovu, bolju stranu”, rekao je Bogdanović.

Ljude u njegovu novom klubu posebno je impresionirala činjenica da Bogdanović skoro nikad ne propušta utakmice, pa ni treninge.

“Pomalo sam praznovjeran, mislim da ću loše igrati sljedeći dan ako propustim trening. Volim igrati i natjecati se, bez obzira na to radi li se o treningu ili utakmici.”

Najavio je i da će u novoj sezoni biti još bolji.

“Svakog ljeta radim na sebi, a posebno ovog ljeta kad nemam obveza u reprezentaciji, i uvijek nastojim nešto usavršiti.”

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare