Published On: Sub, velj 2nd, 2013

Tko ucjenjuje poštenu i ćudorednu bošnjačku elitu snimkom orgija?

Županijsko tužiteljstvo Sarajevo jučer je zaprimilo materijal o počinjenom kaznenom djelu ucjena, saznaje „Dnevni avaz”. No, iza slučaja se krije jedna od potencijalno najvećih poslijeratnih afera.
Naime, materijal je dostavljen Tužiteljstvu SŽ pod oznakom tajnosti – „povjerljivo”, a Avaz saznaje da je u okviru materijala i prijave videosnmka seksualnih orgija iz jednog objekta u Sarajevu, a na kojem se vide i lica političara, poznatih osoba iz javnog života, koji se, navodno, koristi za ucjenjivanje!
U Tužiteljstvu SŽ jučer su potvrdili da im je ovaj materijal proslijedila Federalna uprava policije te da zbog oznake tajnosti – “povjerljivo” ne mogu davati nikakve informacije o njegovom sadržaju.
Sve je procurilo u javnost kada se mlada ženska osoba javila u Federalnu upravu policije, još u utorak, prijavljujući da je ucijenjena snimkom seksualnih orgija. Policajci su primili njenu prijavu i zaštitili identitet. Ona je policiji dostavila i tajnu snimku te je, kako je Avazu iz povjerljivih izvora rečeno, navela da se na snimku nalazi aktualni zastupnik Bosansko-patriotske stranke u Skupštini Županije Sarajevo Zaim Backović te još neke poznate osobe!
Avazovi izvori su prenijeli da je osoba koja je dostavila eksplicitni materijal prijavila da je ucijenjena da će ovaj videosadržaj biti objavljen na internetu. Djevojka je naredni dan pokušala povući prijavu, s navodima da joj je jedna profesionalna prostituka, koja je akter u inkriminiranom videouratku, nudila 900 eura da to učini.
Međutim, o predmetu je već bio obaviješten dežurni tužitelj Županije Sarajevo te prijavu nije bilo moguće povući. Avaz piše kako je ova policijska informacija izazvala dosta nervoze u političkim krugovima u Sarajevu.
Kontaktirali smo prozvanog Backovića te mu prenijeli informacije do kojih smo došli, navodeći i to da je mlada ženska osoba spomenula njegovo ime u vezi s aferom. Backović je odgovorio “to je nemoguće”, dodavši da ga policija ni o čemu nije obavijestila.
Prozvani Baković odbacio je tvrdnje da se nalazi na spornim video uratcima, odgovorivši kako je to nemoguće” te da ga policija ni o čemu nije obavijestila.
”To su gluposti. To je nemoguće, ja to ne bih ni lud radio. Policija me nije obavijestila o tome niti znam ništa o snimci. To su najveće budalaštine”, rekao je Backović.
Jasno je da privatne zabave, između ostalih i političara, iza zatvorenih vrata nisu predmet policijskog interesiranja, no znakovito je da se sve može iskoristiti kao ucjena radi ostvarivanja političkih ciljeva. Nije nepoznata praksa pojedinih obavještajnih i paraobavještajnih struktura da, koristeći se osobama niskog morala, uvuku političare i funkcionere u afere kojima ih onda, čuvajući njihove „grijehe” od očiju javnosti, ucjenjuju odnosno kontroliraju, piše Dnevni avaz.
Avaz.ba