Published On: Čet, ruj 29th, 2016

ZAŠTO JEDNOSTAVNO NE ZATVORE SVE SRBE: Je li pucanje na Dodika novi dokaz politizarnosti Tužiteljstva BIH?

Odluku o referendumu u RS-u nije donio Dodik, nego skupština RS-a, dakle predstavnici građana RS-a. Temeljem te odluke Parlament RS-a raspisao je referendum. Pravno gledano, odluka o referendumu ima potpise, datum i one koji su je raspisali. Toj odluci političku potporu dali su svi prvaci RS-a. Točnije nema političara u RS-u koji nije dao podršku referendumu. Zašto onda Tužiteljstvo BIH puca samo na Dodika? Je li Ivanić manji Srbin od Dodika? Ili Tadić? Šta im fali?  Je li Tužiteljstvo BIH pravni ili politički organ? Ponaša li se po političkom instinktu ili po pravnoj proceduri?
Općepoznato je da Tužiteljstvo BIH jest politički organ, ima tako dosta tih skandalčića koje i danas krije, no za potrebe uvjeravanja javnosti kako je profesionalno, morali bi malo paziti na svoje postupke.
Kako bi Tužiteljstvo BIH uopće optužilo nekog, za nepoštivanje odluke Ustavnog suda BIH , Tužiteljstvo prvo od Ustavnog suda treba dobiti informaciju , da ta i ta institucija ne provodi, ili pak krši odluku Ustavnog suda BIH.
Ustavni sud pak, ponaša se slično Tužiteljstvu BIH. Po političkoj potrebi.
Ne samo da Ustavni sud ne šalje Tužiteljstvu BIH dopise kako netko ne provodi odluke Ustavnog suda BIH, nego ne šalje alaram Tužiteljstvu BIH da netko krši Ustav BIH!
Ukratko – posljednjih 25 godina, kada god je netko pogazio Ustav BIH, za potrebe Najvećeg Nacionalizma, nitko iz Ustavnog suda BIH nije zvao u Tužiteljstvo BIH i galamio – Gospodo taj i taj, krši Ustav BIH. A i kako će Ustavni sud BIH alarmirati Tužiteljstvo BIH , kada su ustav kršili oni, koji su u Ustavni sud postavili tri strana suca i dva suca iz Najboljeg Nacionalizma, kako bi se udari na Ustav mogli slobodno provoditi?
Tako je danas u BIH krivično djelo, ne poštovati odluku Ustavnog suda, suda koji je prešutio svoju osnovnu funkciju – da štiti Ustav, dok krivično djelo nije bilo nasilno silovati Ustav.
Isto tako Ustavni sud BIH nikada do sada nije alarmirao Tužiteljstvo, da netko odbija provesti odluke Ustavnog suda BIH.
Recimo odluka Ustavnog suda o Mostaru nije provedena, i nitko nije optužen zbog tog. Odluka o izmjenama grbova, zastava, imena, također nije provedena i nitko nije optužen zbog tog.
Ustav BIH je nekoliko puta zlostavljan od strane OHR-a, izmjenjen je do srži, u njemu je poništena konstitutivnost umjesto da se ista implementirala, pogažen je Ustav i kod Izbornog zakona. Jel se netko sjeća da je Ustavni sud BIH ikada raspravljao o tome? Sistem 3+2, jasan sistem majorizacije to naravno ne dopušta.
BIH je zemlja permanentne ustavne krize.
Ukratko Sarajevo, ako želi da se drži prava mora uhititi narodne poslanike RS-a i privesti ih  u zatvor. Ili ako ćemo biti dosljedni, budući da su narodni poslanici izabrani voljom naroda, najpoštenije bi bilo kada bi OHR pohapsio sve Srbe u RS-u i priveo ih u Federaciju. Na taj način bi multietnička slika FBIH konačno bila slična prijeratnoj, poništilo bi se djestvovanje patriotske vojske, imali bi stvarno multietničko društvo u FBIH a RS bi mogla biti recimo zelena zona. Nenaseljeni dio BIH pogodan za vikend turizam rekreaciju itd. Biznis oko izgradnje zatvora mogao bi pokrenuti ekonomiju u FBIH.
Ustavni sud trebao bi potom raspisati i međunarodnu tjeralicu za Barryem, Paddyem, Wolfghangom i Inzkom koji su nad Ustavom BIH radili daleko veće pokuse od Dodika. Pa eno ih, i dalje mirotvorci i cijenjeni gosti.
Elem, bilo bi lijepo , i pošteno da OHR pošalje barem jedan tenk, recimo na Bobar banku. Jer ispada da nas Hrvate baš mrze. Ono iskonski.
I de, miša mu, barem jednu jedinu odluku, u povijesti OHR-a koja će malo razljutiti političko Sarajevo. Bizarno je ovo Valentine. Ispadaš baš, baš…
Poskok.info