MURPHEYVO BEZAKONJE: Jučer je Izetbegović izazvao Murpheya da podastre dokaze protiv njega, danas su pale dvoje krupne SDA ribe.

Zemlja čiji su Tužitelji pod upravom stranog ambasadora koji im određuje smiju li ili ne osuditi nekog masovnog ubojicu, ne bi smjela postojati. Protiv postojanja takve zemlje morao bi se ustati svaki liberal, humanist i eudit. BIH je Murpheyeva zemlja a lik je, po svemu sudeći psihopat koji je našao svoj kutak za tiraniju.

Da nam je netko nekada rekao da ćemo braniti Bakira Izetbegovića i SDA ne bismo mu vjerovali. No evo upravo čitate taj tekst.

Naravno mi nismo Komšić i nećemo iz slobodarske pozicije medija porobljenog naroda pravdati islamizme i džihadizme proterorističke SDA, no zadržimo se na činjenicama.

Mi ukazujemo na jednu koincidenciju. Jučer je Bakir izjavio ovo:

Duže od godinu dana Murphy iznosi neutemeljene, ničim dokazane teške optužbe na moj i na račun SDA, poput one besmislice da je za blokadu Federacije od 2018-do 2022. godine kriva SDA?! Sada ide i korak dalje pa me optužuje zbog načina na koji sam „upravljao OSA-om“.

Radom OSA-e je upravljalo rukovodstvo te državne institucije i Osman Mehmedagić kao njen direktor. Ako je taj rad bio loš, onda se logično postavlja pitanje zbog čega su OSA i Mehmedagić godinama dobijali pohvale za partnerstvo sa američkim službama, i zbog čega su dobijali specijalna priznanja?

Kao što je pitanje i zbog čega je nakon svih tih priznanja, od dolaska Murphyja u BiH direktor OSA-e od strateškog partnera odjednom postao „loši momak“ koji je završio na crnoj listi?

A danas je pao Osmica.

Shvaćamo li da s Tužiteljstvo pretvorilo u Murpheyev Jocker zovi, i da sada imamo konačno još jaču potvrdu da je lik sve ove godine držao Mlaću i Cikotića na slobodi. Radi se o ogromnom kaznenom djelu za koje je u samom SAD-u predviđena nevjerojatna zakonska kazna. U BIH minimalna propisana jeste 5 godina zatvora.

 

Sada se nakon Bakira, kojem je putem uhićenja Osmice,  odnosno puštanja uhidbenog naloga, nakon namiga Tužiteljstvu,Murphey poslao poruku, sjetimo se po kojem zakonu se sudi Dodiku?

Po Zakonu koji je nametnuo Murphey preko Schmidta.

Sjetimo se i Zašto je pao Cikotić?

Zato što je izišao papir koji Murpheya dovodi pred kazneno odgovornost, ili pred USA sudove ili pred sudove u BIH. Slobodne sudove, ne ove njegove.

Kako znamo da je taj komad papira uzrok?

Lijepo. To je strogo zabranjeni komad papira svim medijima u Sarajevu . Naputak iz ambasade je da ga se strogo zaobilazi. Znate već o čemu pišemo. Wikileaks.

I konačno vratimo se na temu – kada dakle pada Osmica? 2019? 2022? Ne. Nego onda kada je povrijeđena Murpheyeva taština. Nakon što na poziv Bakira Izetbegovića da dostavi dokaze za svoje navode o njemu, on Izetbegoviću umjesto odgovora, uhićuje Osmicu.

Osmica dakle ne pada zbog svog konspirativnog i sektaškog rada, nego nakon izjave Bakira Izetbegovića da je US ambasador kauboj, koji se ponaša diletantski.

I to je činjenica koja bi jednako morala zabrinuti sva tri BH naroda, pa čak nas i ujediniti u borbi da iz BIH protjeramo ambasadorokraciju.

Apsolutno ništa Bakir s ovom izjavom nije pogriješio. Osim u metaforama.

US ambasador nije kauboj. On je notorni kriminalac. Korumpirani sitni glodavac, kojem je voda došla do grla, jer mu je netko javio da je vrlo vjerojatno pod istragom FBI. I nije nam jasno zašto ga Izetbegović javno ne prozove. Što će izgubiti? Cikotića? Sitna glava za ovako krupnu ribu.

Murphey očito živi u strahu da će se njegovom aferom početi baviti američki tisak i US sudovi. Trebaju mu što jači sukobi s Dodikom, Izetbegovićem, Čovićem, da nadređenima pojasni da su stvari puno kompleksnije u BIH nego što oni misle, da to što ga sva trojica napadaju, samo je znak da je na dobrom putu, da nema šanse da je uzeo lovu od Cikotića 2007, da nije imao postotak ni u trgovini sa tvrtkom Scout itd.

Murphey je profesionalni trgovac utjecajem a ne karijerni diplomat.

2007-e je utržio finu lovu od džihada. Sad dresira isti taj džihad.

I nemojte misliti da smo stava kako Osmica ne treba ići u zatvor. Nismo. Stava smo da ljudi u BIH ne trebaju ići na sudove i po zatvorima onda kada to odluči Murphey.

Ovo nije njegova zemja. Nije ni Schmidtova. Ovlasti koje su si dodijelili naš narod im ih nije dao.

  • Nameće se pitanje: Zašto su/smo sve ove godine priznavali nametnute zakone OHR-a kada je prema Daytonu OHR nadležan samo za Aneks 10 koji se bavi civilnim pitanjima i nema dodirne točke s Ustavom i zakonima po kojima živimo?

Kao i ovo:

Ako neka zemlja više nema svoje Tužiteljstvo i Sudove nego su to sudovi i tužitelji strane ambasade, može li se reći da se ta zemlja raspala? I ako ne može, zašto ne može? Ambasada zabranjuje da se to govori?

Aha. Onda ok.