Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Tko je kome okrenuo leđa?

Must Read
”Čović okreće leđa i nama i Bruxellesu”, izjavio je Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva ponovivši kako lider HDZ-a BiH pravi probleme tamo gdje ih nema.
”Pri postizanju dogovora imali smo u vidu ulogu županija i to je ostalo nepromijenjeno. Umjesto da pozdravi dogovor, Dragan Čović počinje praviti bespotreban problem oko toga”, rekao je Izetbegović.
Inače, predsjednik SDA je nakon što se Čović obratio novinarima u Mostaru, medijima u Sarajevu rekao kako neće sjediti nasamo s kolegom iz Predsjendništva nego da za stol mogu sjesti samo koalicijski partneri u Federaciji – SDA, SBB i HDZ BiH.
”Imali smo dogovoren sastanak na kojem je trebalo raščistiti i eventualne nesporazume oko toga. On se nije ni pojavio, niti se udostojio uljudno otkazati sastanak. Time je doveo u pitanje mnoge stvari, od funkcioniranja koalicije pa do daljeg toka europskih integracija. Nakon što smo se mjesecima borili da pred partnerima u Bruxellesu potvrdimo kredibilitet aplikacije za članstvo u EU, koju je upravo gospodin Čović preuranjeno predao, on okreće leđa i nama i Bruxellesu. Nadam se da mu je jasno kakav rizik će na sebe preuzeti, ukoliko zaista počne opstruirati proces europske integracije na otvoren način”, rekao je Izetbemgović.
No, Čović tvrdi da nije znao za sastanak te da je hrvatska strana izigrana.
”Nije problem što se sjelo, problem je što je iz tog sastanka izašao jedan dokument koji je bio služben i što je netko govorio u ime Hrvata. Netko je pokušao igrati se s mišljenjem jedne strane, a to ne možete raditi jer su to osjetljive stvari. Otišlo se u krivom smjeru kada je u pitanju funkcioniranje mehanizma koordinacije”, rekao je Čović na konferenciji za novinare u Mostaru.
U međusobnim optužbama, lider SDA je rekao kako je u pozadini svega afera s kladionicama, dok je Čović rekao kako je to samo smetanje pozornisti s pravog problema. (Bljesak.info)

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -