Published On: Uto, svi 18th, 2021

Tisuće Marokanaca doplivale i ilegalno ušle u španjolsku enklavu Ceutu

OKO 6000 ilegalnih emigranata iz Maroka ušlo je u Španjolsku plivajući morem pored graničnog prijelaza u enklavi Ceuti, a zasad je vraćeno njih 1500, izvijestile su španjolske vlasti u utorak.

Španjolska vojska izašla je na granicu i četiri oklopna vozila parkirala na pješčanoj plaži uz žičanu ogradu koja dijeli dvije zemlje, pokazuju snimke španjolske javne televizije TVE. Deseci mladih emigranata i dalje plivanjem pokušavaju ući na područje Ceute, a čamci španjolske Civilne garde nastoje ih odvratiti.

Ceuta, španjolski grad na sjeveru Afrike, mjesto je čestih pokušaja ilegalnih ulazaka, no ovaj masovni ulazak španjolski mediji pripisuju namjernom puštanju marokanske policije, jer se u španjolskoj bolnici nalazi bolesni vođa Frente Polisaria, pokreta koji traži neovisnost Zapadne Sahare od Maroka.

Španjolska ministrica vanjskih poslova Arancha Gónzalez Laya poručila je da taj masovni ulazak migranata “nije plod neslaganja” s Marokom. Premijer Pedro Sánchez odustao je u utorak od puta u Pariz zbog situacije u Ceuti.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x