Published On: Uto, kol 15th, 2017

Timošenko: ”Ako su motori za projektile Pyongyanga naši, Ukrajinu čeka katastrofa”

”Ako se informacija da je Ukrajina, Sjevernoj Koreji ustupila raketnu tehnologiju ili oružja pokaže točnom, to znači da će Kijev biti pogođen sankcijama, a zemlja će se suočiti s katastrofom”, rekla je Julija Timošenko, bivša premijerka zemlje i čelnica stranke ”Domovina”.

Ona je podsjetila da sankcije Ujedinjenih naroda brane isporuke oružja Pyongyangu.

”Ako se potvrdi ova informacija, Ukrajina bi mogla biti pogođena sankcijama i ostati bez ikakve pomoći civiliziranog svijeta. Ovo je katastrofa za našu zemlju”, rekla je Julija Timošenko.

Ona nije negirala niti opovrgnula informaciju, ali je cijelu situaciju nazvala  ”posljedicom nedostatka profesionalizma i kriminala predsjednika Petra Porošenka i premijera Vladimira Grojsmana”.

Kao što smo izvijestili, tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine, Aleksander Turčinov, tvrdi kako ukrajinski vojno-industrijski kompleks nikako nije dostavio oružje i vojnu tehnologiju Sjevernoj Koreji.

Ranije je The New York Times, pozivajući se na tajne procjene američkih obavještajnih službi i istragu stručnjaka analitičkog centra Međunarodnog instituta za strateške studije Michaela Ellemanna, napisao da je Sjeverna Koreja za svoje balističke projektile na crnom tržištu mogla dobiti snažne motore proizvedene u ukrajinskom poduzeću ”Yuzhmash”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare