TIJEKOM MISE U terorističkom napadu na crkvu najmanje 14 mrtvih

Najmanje 14 osoba, među kojima i tinejdžeri, ubijeno je u oružanom napadu na crkvu na istoku Burkine Faso tijekom nedjeljne mise, potvrdio je neimenovani sigurnosni izvor za Anadoliju.

Identitet napadača još uvijek nije poznat, kao ni motivi napada, a svjetski mediji pišu kako je do napada došlo u regiji Est, na istoku Burkine Faso.

 

.Riječ je o regiji koja je prošle godine bila na meti napada grupa povezanih s terorističkim skupinama Al-Kaida i ISIS. Britanski BBC je javio kako je naoružani muškarac upao u crkvu i počeo pucati na ljude.

Napad se dogodio dok su vjernici bili na nedjeljnoj misi u crkvi u Hantoukouri. Najmanje 37 osoba ubijeno je početkom mjeseca u napadu na konvoj rudara, također na istoku zemlje.

 

Napad se dogodio na putu između Gourma i Tapoa, a meta napada bili su radnici kanadskog rudnika zlata SEMAFO. Burkina Faso je poprište sigurnosne krize koja se ogleda u sve intenzivnijim terorističkim aktivnostima.

Više od 600 osoba je ubijeno u terorističkim napadima u protekle četiri godine. Od ukupno 13 pokrajina u sedam je od početka ove godine na snazi izvanredno stanje.