Published On: Sri, tra 28th, 2021

TIHO POSTRATNO ETNIČO ČIŠĆENJE “KRIVOVJERNIH”: Svake godine izgori po jedna srpska kuća, izgorio je i Srbin povratnik. To naravno nije terorizam. I nema priopćenja sarajevskih stranaka


Možemo li zamisliti da su 4 srpske kuće izgorjele posljednjih mjeseci u Zapadnom, kako to “patrioti” vole reći ustaškom dijelu grada i da mediji, radi političke korektnosti kažu “u Mostaru izgorjele 4 kuće, srpska zajednica zabrinuta” pri tome ne navodeći da su sve te kuće, izgorjele u dijelu grada koji je naseljen ili bošnjačkom ili migrantskom populacijom.

Zamislite kako bi Hrvati cijenili BH medije, kada bi oni, radi nepodizanja nacionalnih tenzija, izbjegli u tom slučaju spomenuti da se radi o hrvatski većinskom dijelu grada? Zamislite kako bi u tom slučaju porasla vjera u državu. Državu koja se upravo zbog takovg medijskog rata, kakav upravo gledamo i ovih, danas u slučaju navijači-“teroristi” upravo raspada.

Što mislite, da gore Srbi i srpske kuće u Zapadnom dijelu Mostara, kao što gore u Istočnom, kakvo bi bilo izvještavanje, Al Qaeda novinara sa FTV-a? Handalovih urednika, Kukićevih novinarskih ostvaranjea. Bi li govorili da to Čovićeve ustaše dovršavaju posao ili bi bili politički korektni kao što su korektni oko posljednjeg slučaja izgorjele srpske kuće u bošnjačkom dijelu grada?

Eto to je BIH u kojoj živimo. Kojoj plaćate porez. I koju ste dužni voljeti, bezuvjetno. U suprotnom bit ćete proglašeni četnikom il ustašom i bit će vam određeno praćenje tajnih službi. Koje plaćaju režimi s Istoka.

Požar na kući srpske obitelji u mostarskom naselju Luka, te sumnje da je požar podmetnut uznemirile su srpsko stanovništvo u gradu na Neretvu, piše Topportal.

Ovo je peta srpska kuća koja je izgorjela zadnjih pet godina, a da javnost nije upoznata s okolnostima, niti se zna da li su počinitelji pronađeni.

Vlasnica kuće Mirjana Spremo Jančovska kaže da je u šoku, jer ova srpska kuća nije bila zapaljena ni u ratu.

”Zatekla sam zgarište. Požar je podmetnut. To mi je rekla i policija koja je jučer izašla na lice mjesta. Oni su našli dokaze koji ukazuju da je požar podmetnut. Ja sam u šoku, nemam riječi, ne znam šta da kažem”, izjavila je za Top Portal Mirjana Spremo Jančovska.

Prije nepunih godinu dana, 3. srpnja 2020. godine u naselju Salakovac na sjeveru Mostara, na obali Neretve izgorjela je srpska kuća, a u njoj je izgorio povratnik Simo Janjić.

Njegovo tijelo je pronađeno ugljenisano na zgarištu njegove kuće. Javnost do danas nije dobila informacije o okolnostima i stradanju ovoga nesretnoga čovjeka, koji je sam živio uz Neretvu i koji je zapamćen kao dobra duša ovoga kraja koji je neizmjerno volio rijeku, prirodu i svoj kraj.

Riječ je o kući u vlasništvu Borislava Lojpura, a za podmetanje požara uhićen je Dženan Ćosić iz obližnjeg sela Prigrađani, koji je predan Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije .

Kuću su tada koristili podstanari koji se u trenutku požara nisu nalazili u objektu. Iz policije su tada naveli da krivično djelo nema nacionalnu pozadinu.

Nekoliko mjeseci prije toga u Salakovcu je izgorjela kuća obitelji Mitrić, a u prosincu 2016. godine obitelji Pantić.

Bile su obnovljene nakon rata.

Okolnosti pod kojima je došlo do požara na ovim kućama nisu rasvijetljene, niti su kuće nakon paljevine obnovljene.

Podsjetimo, kad je u ubijen ministar Leotar OSCE je izišao s priopćenjem da djelo vjerojatno nema nacionalnu pozadinu i da se smire međunacionalne tenzije te poručio političarima da ih ne dižu. OSCE je bio u pravu. Djelo nije imalo nacionalnu pozadinu. Imalo je internacionalnu pozadinu. Radi se naime o internacionalnim pannacionalnim teroristima. I šutnji o tome kako se oni šire i kako i nakon rata etnički iseljuju zastrašivanjem. OSCE zna tko su oni. OHR zna tko su oni. Zna i tko smo mi. Pokusni miševi tog Prostora. Kako ga je ono Šerif Patković zvao u ratu druže Inzko?