Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Tihić: Nije bilo dogovora o proračunu

Must Read

Predsjednik SDA Sulejman Tihić danas je izjavio kako SDA neće pristati na asimetrična rješenja izbora članova Predsjedništva BiH u Republici Srpskoj i Federaciji, kao ni na treću izbornu jedinicu.

Smatramo da se na proračunu formiraju i padaju vlade.

-Nećemo pristati na asimetrična rješenja da se u Republici srpskoj bira neposredno, a u Federaciji posredno. Slažemo se da izbor članova Predsjedništva i izaslanika u Domu naroda BiH i u jednom i u drugom entitetu bude na isti način, istaknuo je Tihić u izjavi novinarima, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, ukoliko se pristane da se jedan član Predsjedništva bira neposredno, on će imati daleko jači legitimitet u svakom pogledu u odnosu na onu dvojicu koji se biraju posredno.

-SDA u tom pogledu ima jasan stav – mi smo protiv takvih rješenja, ponovio je Tihić te najavio kako će na sastanku lidera šest političkih stranaka u Mostaru ova stranka predložiti neizravan izbor članova Predsjedništva jer se, uvjeren je, na taj način može osigurati i etnička zastupljenost i legitimitet svakog izabranog člana Predsjedništva.

Govoreći o pitanju usvajanja proračuna BiH za 2012. godinu Tihić tvrdi da na sastanku šestorke u Banja Luci, ali ni bilo gdje drugo gdje je sudjelovao SDA, nije postignut nikakav dogovor u vezi s proračunom ili fiskalnim okvirom.

-Svi oni koji tvrde suprotno ne govore istinu, rekao je Tihić.

Upitan je li moguće da šestorka postane petorka Tihić je rekao kako SDA nikada neće zbog nekih ministarskih fotelja odstupiti od svojih principa i svoje borbe za BiH.

-Smatramo da se na proračunu formiraju i padaju vlade. Mi nećemo glasovati za ovaj proračun koji znači izravan napad na BiH, rad njezinih institucija i euroatlantski put, zaključio je Tihić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -