Published On: Sri, ruj 15th, 2021

Thompson je pozirao s nacistom i vođom Ku Klux Klana Stuttgart

Thompsonov odvjetnik na Facebook je stavio fotografije na kojima zajedno s pjevačem pozira s neonacistom Markusom Frnticem. Nakon što su Novosti objavile članak, maknuo je objavu

24sata

Karačić se te subote fotografirao u Osijeku kraj spomenika crvenom fiću, a potom u Viškovcima i Iloku gdje su pozirali zagrljeni s Thompsonom. Objavio je i fotografije iz backstagea, a potom i kod Spomen-doma hrvatskih branitelja u Vukoaru.

Nakon što su Novosti objavile članak, uklonio je objavu.

Tko je neonacist kojeg grli Thompson?

Stuttgarter Nachrichten u opsežnom članku iz 2015. piše da je njemačka obavještajna služba Markusa Frntica prvi puta uočila 1996., i to kao vođu podružnice rasističke organizacije Ku-Klux-Klan iz Stuttgarta, pišu Novosti.

Njemački istraživački novinari Franz Feyder i Sven Ullenbruch opisuju Frntića kao ključnu neonacističku figuru na jugozapadu Njemačke. Tamo je, kako navodi njemački list, izgradio filijalu poznate ekstremističke mreže Blood & Honour. Isti dnevnik navodi kako Frntic preko trbuha ima istetoviranog Adolfa Hitlera. Frntic, sin njemačke majke i hrvatskog oca, ima odlične kontakte u krugovima fašista i kriminalaca u Hrvatskoj”, pišu novinari u tom tekstu. Navode i da je broj registracije njegovog vozila 1488, pri čemu 14 označava slogan američkog rasističkog terorista Davida Lana, a 88 je šifra za “Heil Hitler”.

Frntic se u njemačkim neonacističkim Krugovima kreće desetljećima, a 2018. ispitivan je pred istražnim povjerenstvom. Predsjednik povjerenstva Frnticev stan je opisao kao “privatni muzej Trećeg Reicha”.

Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić, član predsjedništva Neovisnih za Hrvatsku i pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys, poznat je po zagovaranju ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

Političke neistomišljenike i novinare javno naziva “yugo-pacovčad”, “retardirani ljevičari” i “kujice”, a usporedio ih je i s bakterijama, pišu Novosti.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x