Subota, 13 srpnja, 2024

TEŽAK DAN ZA VINKA P. Više od pola sata morao slušati Zvonku&Co…

Must Read

Izaslanstvo Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, (HSP BiH), predvođeno Zvonkom Jurišićem, predsjednikom stranke, Stjepanom Krešićem, zastupnikom u državnom Parlamentu BiH, Vjekoslavom Čamberom, ministrom rada i socijalne politike u Vladi FBiH, i Vinkom Jakićem, savjetnikom u Vladi FBiH, primio je nadbiskup vrhbosanski uzoriti kardinal Vinko Puljić, zajedno sa suradnicima, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću HSP-a BiH.

U dužem razgovoru razmijenjena su mišljenja o aktualnom socio-ekonomskom i političkom stanju u FBiH i BiH, te o položaju Hrvata i jednakopravnosti u institucionalnom i političkom aspektu.

Predsjednik HSP BiH Zvonko Jurišić, se zahvalio kardinalu Puljiću na otvorenosti u razmjeni mišljenja o aktualnim problemima u zemlji i posebno naglasio da će članovi Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, koji su dužnosnici na nekoj od razina vlasti u BiH, učiniti sve što mogu kako bi se razriješili problemi koji više godina državni organi ne rješavaju, a to mogu.

Kardinal Puljić je istakao kako Hrvati jedino kroz institucije mogu ostvariti svoja prava. Osvrćući se na aktualnu vlast, on je istaknuo kako ni u predizbornoj kampanji te stranke nisu dirnule u bitne stvari, pa je pitanje bi li u tom slučaju dobili simpatije birača. U ovom trenutku, međutim, kazao je Puljić zapravo je puno važnije na čemu će stranke raditi. Zato birači sada moraju biti neumoljivi u traženju ostvarenja danih obećanja, ali i onoga što nije obećano a nužno je za dobrobit Hrvata i svih drugih naroda. Pored toga, hrvatski predstavnici u institucijama vlasti moraju biti složniji i jasniji u stavovima za hrvatski narod. Ne smiju osobni interesi biti jači od naroda kojeg zastupaju. A toga smo ovdje vidjeli i previše.

Što se tiče povratka na prijeratna ognjišta, kardinal Puljić je istakao da Crkva hrabri povratak i potiče na zajedništvo, no međutim klima za masovniji i kvalitetniji povratak u Bosni i Hercegovini je i dalje loša.

“Ono što je opstalo i vratilo se treba zahvaliti hrabrim svećenicima na svim prostorima koji te zajednice okupljaju. A i danas upravo su svećenici prvi na udaru za sve frustracije koje vjernici kao građani doživljavaju. Političari ih posjete samo kada trebaju njihove glasove. Oni i ne čuju kako narod diše. To se vidi i po pozornosti i političkom utjecaju koji je u korist Hrvata iz Hercegovine, a u Bosni ovdje u Sarajevu, središnjoj Bosni i Posavini, pogotovo u Republici Srpskoj predznak hrvatski u svim aspektima se gotovo ugasio.”, naglasio je kardinal Puljić.

Također se razgovaralo o povratu imovine i problemima s kojima se Katolička crkva u BiH suočava, te o socijalnom radu i djelovanju u svrhu iskorjenjivanja siromaštva u zemlji, zaključuje se u priopćenju za javnost Ureda za odnose s javnošću HSP-a BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -