Published On: Pon, stu 29th, 2021

TEREZA KESOVIJA BILA JE GLAVNA ZVIJEZDA NA RUČKU S MACRONOM: ‘ODUŠEVILA SAM GA U POTPUNOSTI, ALI I ON MENE‘

Emocije su se mogle rezati nožem kada je glazbena diva na radnom ručku u hotelu Esplanade pjevala francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu, a nekoliko sati kasnije euforično i ponosno u jednom dahu otkrila nam je svoje osjećaje.

Sve političke teme, avioni, ugovori, šengenska zona pali su u drugi plan kada je na radnom ručku u zagrebačkoj Esplanadi pred francuskog predsjednika Emmanuela Macrona stala naša glazbena diva Tereza Kesovija i bez mikrofona, gledajući ga ravno u oči, emotivno otpjevala ‘Larinu pjesmu’ iz filma doktor Živagom.

 

„Sve je bilo nabijeno divnom energijom i općom empatijom. Dojam je više nego emotivan. Bilo mi je izuzeto drago kada me ministar Tomislav Čorić uzeo za ruku, a kada sam ga upitala kamo me vodi, kazao je: ‘Tamo gdje moraš ići!’ Odveo me ravno ispred Emmanuela Macrona, premijer Andrej Plenković me predstavio. Održala sam govor dobrodošlice, rekla sam mu da pratim njegov rad i priželjkujem da osvoji i drugi mandat jer prenosi pozitivnu energiju. Kada sam rekla da ću mu otpjevati „La Chanson de Lara“, premijer Plenković me upitao trebam li mikrofon, rekla sam da ne trebam i zapjevala… Na kraju te dramatične pjesme Macron je bio preplavljen emocijama, oduševljen i snažno je raširio oči. Zahvalio mi se od srca. Pozvao me na večeru kada budem dolazila u Pariz. Ne znam hoće li se dogoditi taj susret, ali kada delegacija bude putovala u Francusku, možda se i mene sjete”, ispričala nam je Tereza Kesovija (83).

image

Tereza Kesovija dolazi na susret s Macronom

FOTOGRAFIJE: MARKO TODOROV/CROPIX CROPIX

Ističe kako su svi bili ponosni na nju, a posebno premijer Plenković. Tremu kaže, nije imala. „Bio je to vrlo lijep skup i znala sam kamo dolazim. Znala sam kako se trebam ponašati, što trebam odjenuti, odabrala sam elegantnu kombinaciju smokinga s lijepom zelenom košuljom bez šljokica”, pohvalila se glazbena diva čija je francuska karijera počela 1965. godine nakon čega je čak četiri puta napunila parišku Olimpiju. Zbog uspjeha koji je postigla u Francuskoj za tu je zemlju vežu najljepše uspomene, piše Gloria.hr

„To je moja druga domovina. Sve mi je pružila i dalje mi pruža. Zato mi je bilo važno pokazati danas koliko mi je do nje stalo. Uistinu imam na što biti ponosna, ali to mi ne daje za pravo da budem prepotentna. Jednostavna sam osoba, sretna što je uspjela u poslu koji obožava”, zaključila je.

 

image

FOTOGRAFIJE: MARKO TODOROV/CROPIX

Francuska delegacija tijekom boravka u Zagrebu bila je smještena u hotelu Esplanade, a Macronu je pripao Predsjednički apartman. U Smaragdnoj dvorani održan je svečani ručak u četiri slijeda prema zamisli naše proslavljene chefice Ane Grgić, a točila su se isključivo hrvatska vina i pjenušac.

image

Emmanuel Macron i Zoran Milanović

FOTOGRAFIJE: RONALD GORSIC/CROPIX

Tijekom cijelog današnjeg dana kada se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Macron je nosio narančastu vrpcu na reveru koju mu je pak darovao hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Kako doznajemo, prva dama Sanja Musić Milanović i predsjednik su zajednički promišljali o vrpci za Macrona, a prva dama je izradila tri vrpce – jednu za predsjednika Francuske, jednu za svog supruga te jednu za sebe. I sve se događalo jutros oko pet sati ujutro, uz prvu jutarnju kavu.

image

Emmanuel Macron

FOTOGRAFIJE: RONALD GORSIC/CROPIX
guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mevlid
Mevlid
1 mjesec prije

Zna ona da se on loži na “bakute” pa ko veli ne bi li se prešaltao na nju.

Dostan
Dostan
Odgovori   Mevlid
1 mjesec prije

Što jest jest.

djuro
djuro
Odgovori   Mevlid
1 mjesec prije

Mogla bi lobirati za Hrvatsku, ne znam dali bi mogla francuska flota uploviti u Neum, mislim zbog mosta

kvaternik
kvaternik
1 mjesec prije

Još i dalje jugoši popularni!!!

Anonimac
Anonimac
Odgovori   kvaternik
1 mjesec prije

U pravu si. Nikada joj nisam priznavao divlje ponašanje, ali se mora priznati da je uvjek odlično pjevala. Bila je dio i vrancuske u taj vakat, a štaš… a kad su je četosi popljačkali u Konavlima, odrela je i po njima, pa potom opet koncert of Begiš,,,, zna ona odlično gdje stanuje kajmak.

Bobi
Bobi
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Kajmak ne stanuje glupsoni haha.Tere jedna jedina

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Odgovori   Bobi
1 mjesec prije

Aj bilmezu, ne glupiraj se ovdje.

Bobi
Bobi
Odgovori   DžafaPatrijot
1 mjesec prije

Nemoj tako jako bilmezu