Published On: Sri, svi 11th, 2022

TEGELTIJA: Unatoč opstrukcijama političkog Sarajeva, biti će predstavljeno stanje u BiH

U opstrukciju političkog Sarajeva da spriječi obraćanje predsjedatelja Vijeća ministra Zorana Tegeltije Vijeću sigurnosti izravno se sad uključila i Stalna misija BiH pri UN, ali će on, , kako kaže, unatoč svemu, naći način da predstavi stvarno stanje i probleme s kojima se suočava BiH.

Iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara potvrđeno je za Srnu da je stalni predstavnik Misije BiH pri UN Sven Alkalaj odbio da, po službenom protokolu, uputi notu Vijeću sigurnosti za obraćanje predsjedatelja Tegeltije na današnjoj sjednici, ali i za ranije zakazane sastanke.

“Zatražili smo od Stalne misije BiH pri UN da, kako to službeni protokol nalaže, potvrdi sudjelovanje predsjedatelja Tegeltije na sjednici Vijeća sigurnosti kao i za 11. i 12. svibanj ranije zakazane sastanke s predsjednikom Opće skupštine UN Abdulom Šahidom, te veleposlanicima stalnih zemalja članica pri UN – SAD, Francuske, Kine i Rusije. Nažalost, Alkalaj je odbio to uraditi”, potvrđeno je iz Ureda predsjedatelja.

Iz Ureda predsjedatelja su istaknuli kako će predsjedavajući Tegeltija, unatoč svim silnim opstrukcijama koje dolaze od Ministarstva vanjskih poslova u Vijeću ministara i Stalne misije BiH pri UN, naći način da predstavi stvarno stanje i probleme s kojima se suočava BiH.

Vijeće sigurnosti danas će na sjednici u New Yorku razgovarati o stanju u BiH./HMS/

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
10 dana prije

Može se slikati po hodnicima

Istina i samo istina
Istina i samo istina
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 dana prije

A i to bi bila premija za njega u odnosu na slučaj kada se Željko Cvijanović slikao nekoliko kilometara od The White House-a tokom ”posjete” Bijeloj kući!

SDS
SDS
10 dana prije

Dudlik vice na sav glas da je Srpska kao neka drzava? A pola profesora iz Beograda nemoze u posjet Srpskoj preko Drine jer im Sarajvo zabranilo ulaz. Toliko o toj Dudlikovj drzavi.
Profesori a da ne pricam o istoricarima, novinarima, politicarima.
Vojska BiH sparta sa euforom kuda hoce po Srpskoj, Sipa hapsi koga hoce bilo u Prijedoru ili Trebinju. Dudlik svaki dan mora na posao u Sarajvo, Borac igra derbije “nase” lige sa Zeljom i Celikom itd, itd. Jes bila drzava devedesetih tj dok Dodik nije dosao na vlast i sve unistio za svoje bogacenje sam laze narod sada da ostane na vlasti

Last edited 10 dana prije by SDS
Laktasenko
Laktasenko
Šta ti kažeš na ovo?  SDS
10 dana prije

Dudlik obicna seoska varalica koja se ne osjeca sigurno ni u svojim Laktasima

gabrielle.
gabrielle.
Šta ti kažeš na ovo?  Laktasenko
10 dana prije

40 bosniak/n bir adam, o da yaramaz.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  SDS
10 dana prije

A tvoj Izmetbeg sve vam dao blagodati pa uzivajte!

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
10 dana prije

Nedavno nas muslimane osudiše za UZP sad će ovaj svašta napričati sa svih strana se nešto kuva a ja stalno govorim da se smirimo jer ćemo ga gadno podokiti zbog lopova baketa i šank željka

Sakib
Sakib
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
10 dana prije

Bravo moj pošteni hercegovac, napokon glas razuma i logike, svaka čast da nismo svi zadojeni lažima i mržnjom

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Sakib
10 dana prije

Prrrd

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
10 dana prije

Prrrd