Petak, 14 lipnja, 2024

OČEVI I KĆERI: Zašto je tata Fadil grozan nepotist a tata Slavko nije…

Must Read


“Već desetak dana moguće je pratiti zgražanja javnosti zbog demonstriranog nepotizma federalnog premijera Novalića– koji bosanskohercegovačkoj mladosti poručuje kako svoju budućnost treba tražiti u privatnom sektoru, a vlastitu kćerku uhljebi u državnoj službi” – napisao je Slavko Kukić – “možda jedini intelektualac na Sveučilištu u Mostaru” kako   sam sebe , prije neki dan, skromno nahvali kod brata po šovinizmu – Hadžifejzovića.
I doista, u pravu je.
Slavku Kukića se  ne smije optužiti niti za nepotizam i upošljavanje rodbine u državne firme.
Recimo u HT Eronet.
On je, naime, od prvog dana Alijanse , kao njen kadar, ne kao nezavisni profesor, apolitični, neutralni, tu tvrtku  smatrao svojom privatnom svojinom.
Bila su to plodna antifašistička vremena dok je kao Alijansin šef Nadzornog odbora u toj državnoj firmi tamo dovodio potomstvo.
Ako upošljavaš potomak u privatizirani Telekom na čijem si čelu Nadzornog odbora,  ili recimo ako upošljavaš kumove, gospodu od Gibraltara, u isti taj džepni Eronet, to nije isto kao kad Novalić upošljava kćer u državni sektor. To nije nepotizam. To je odgovorna kadrovska politika. Antifašistička.
Javnost  se na Kukićev nepotizam nije imala pravo zgražavati niti je mogla slušati  o tome, jer je i javnost preko  privatnog  FTV-a koji je u šali nazivao javnim, nadzirao opet , vidi vraga, najživahniji kadar Alijanse – isti taj Slavko Kukić. Na  FTV je Kukić također  doveo i rodbinu i kumove i politički podobne.
No ni to nije nepotizam!
Jer kako je znano ne radi se o državnoj TV nego o privatnoj TV kući.
Kojoj javnost plaća pretplatu od čiste dragosti. Pa se njega nikako čak ni u ovom slučaju ne smije porediti s Novalićem.
Ako bi se bosanskohercegovčka mladost u to doba zbog ovog sveg pobunila i predala žalbu u Helsinški odbor za ljudska prava smatrajući da su im prava pogažena, jer od Slavine rodbine i kumstva ne mogu dobiti posao, tamo bi tu istu mladost opet  dočekao Slavko Kukić kao važan član tog odbora.
Netko će reći da taj odbor treba odgovarati javnosti. No ne treba! I to je naime, bio privatni posjed Slavke Kukića.
A privatni posjedi sarajevskih gubernatora za Hercegovinu nisu nešto čime se  javnost treba zamarati.
Ako bi neki zapadnohercegovački fašist, neki koji bi shvatio da ovo više ništa nema smisla i da je vrag odnio šalu, tada protestno odbio  plaćati porez u državi privatiziranoj i prilagođenoj za posebne rodbinske i političke potrebe Slavka Kukića, tamo bi vas , u poreznoj, opet dočekali kumovi Slavka Kukića, kao porezni inspektori.
I to naravno opet nije bio nepotizam u poreznoj upravi ZHŽ-a. Radilo se o privatnom posjedu Slavka Kukića.
Ako vas sad već, od sveg ovog  zaboli glava, nemojte sutra da galamite u  Zavodu za zdravsto ZHŽ-a tražeći neki poseban lijek, jer će vas tamo opet dočekati uža rodbina Slave Kukića uposlena doduše nešto kasnije u doba Platforme.  No nikako  nepotizmom! Isključivo se radi o stručnosti.
Uostalom bio je to  privatni zavod Slavke Kukića. Jer da nije ne bi on to tek samo tako doveo i rekao  – Uposlite mi ga.
Nemojte ni  na Sveučilištu u Mostaru po hodnicima pričati o tome kako se taj lik umrežio, i kako je nepotiziran do beskraja, imat ćete opet problem s Kukićevim kadrovima na Sveučilištu dovedenima po rodbinskoj i političkoj liniji. Valja polagati ispite. Zato šutite. I znajte: To  nije nepotizam!
Inače u jednoj Radio emisiji, na pitanje slušateljice, kako je uposlio kćer u HT Mostar dok je bio šef Nadzornog, profesor majorizacije,  samo se zacerekao i naprasno kazao: Pa moja je, normalno da će dobiti posao.
To naravno nije skandalozna izjava. Ne!  To je akademski novogovor kojem se trebate učiti.
Sada ponovno pročitajmo gornji pasus koji je napisao o Novaliću kako bismo izmjerili koliko je beskrajno licemjerstvo Slavka Kukića:

“Već desetak dana moguće je pratiti zgražanja javnosti zbog demonstriranog nepotizma federalnog premijera Novalića– koji bosanskohercegovačkoj mladosti poručuje kako svoju budućnost treba tražiti u privatnom sektoru, a vlastitu kćerku uhljebi u državnoj službi”

Razlika između Kukića i Novalića tek je u tome što FTV tvrdi kako  je Slavko pošten i moralan a Novalić nepošten i nemoralan. I u tome što je Novalićeva kćer za razliku od Slavine doživjela svedržavni i sveopći medijski linč.
I tako postala žrtva javne funkcije oca. Premda joj otac nije sjedio u Nadzornom odboru firme u kojoj je dobila posao.
Jedino , dakle o čemu trebate misliti je kako se upošljavaju drugi. I kako upošljava HDZ. I Novalić.
Ne kako je upošljavao Slavo, kako je reketario SDP i  DF i kako su kadrovirali drugovi.
Što vas to treba zanimati? Sve to je skroz ok. Pošteno i antifašistički.
Poskok.info
 

RECIDIVI ALIJANSE NA SUDU: Optuženi se brane po više točki, potencijalni mozak operacije Kukić i dalje nije predmet ispitivanja…

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Dodik za Jerusalem Post: Nikada nije bilo mirnog suživota između Palestinaca i Židova, na isti način suživot nije moguć u BiH

Nemamo namjeru živjeti s onima koji rade na diskreditiranju srpskog imena, rekao je predsjednik Republike Srpske u intervjuu za...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -