Published On: Pet, velj 25th, 2022

TAKO SU GOVORILI I ZA BIH, PA GRABOVICA OSTADE NEPRESUĐENA: Tužitelj Međunarodnog krivičnog suda bi mogao istražiti sve ratne zločine ili djela genocida u Ukrajini

Međunarodni krivični sud podsjetio je svijet da prati situaciju u Ukrajini i da bi mogao istražiti bilo koja djela genocida i ratnih zločina koji se tamo eventualno dešavaju, piše CNN.

Podsjećam sve zaraćene strane koje vode sukob  na teritoriji Ukrajine da moj ured ima nadležnost nad njima i da može istraživati djela genocida, zločina protiv čovječnosti ili ratnih zločina počinjenih na teritoriji Ukrajine od 20. veljače 2014. godine, pa nadalje – rekao je Tužitelj Međunarodnog krivičnog suda Karim Asad Ahmad Kan (Khan) u priopćenju.

Poručio je da MKS ostaje posvećen prevenciji zločina.

Moj ured će nastaviti pomno pratiti situaciju u Ukrajini. U nezavisnom i nepristrasnom vršenju svoje funkcije, ostajemo u potpunosti posvećeni prevenciji zločina i osiguravanju da svako ko je odgovoran za takve zločine bude pozvan na odgovornost – stoji u priopćenju Ahmada Kana.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Pod Orjenom
Pod Orjenom
3 mjeseci prije

Mahmu vam hebem lažljivu i pokvarenu. Tužite banderiste za sve što su radili Donbasu tokom zadnjih 8 godina. Tužite SAD za preko milion mrtvih u Afganistanu, Siriji, Iraku, Libiji. Za sve zločine od Korejskog rata do dama danasnjeg. Mahjku vam genocidnu satansko-iluminatsku pokvarenu.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Grabovica Trusina Uzdol itd itd ..mamicu ti