Published On: Pet, pro 28th, 2018

TAKO MLADI A VEĆ KAMELEONI: Izbačeni iz HDZ-a jer su bili na listama drugih stranaka

Općinski odbor HDZ BiH Livno donio je odluku o brisanju iz članstva stranke još deset članova. U dokumentu kojeg potpisuje predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Livno Stipo Pelivan navodi se kako se iz evidencije članstva HDZ BiH brišu Draško Dalić, Draško Brnić, Stipo Barun, Dinko Periša, Slavko Vrgoč, Ivan Šuća, Anđelko Barun, Mate Krolo, Martin Brdar, Stipe Šarić.

– Navedeni su grubo prekršili Statut HDZ BiH prihvaćanjem kandidature ispred drugih stranaka za izbornu listu za Županijsku skupštinu HBŽ na Općim izborima u BiH 2018. godine. Odluka je jednoglasno usvojena – navodi se u dokumentu kojeg potpisuje Pelivan.

Ovo je samo nastavak čistke unutar HDZ-a BiH u Livnu nakon što su listopadski izbori na površinu izbacili sve probleme unutar ove stranke. Napominjemo, ranije je iz HDZ-a BiH u Livnu izbačeno 26 članova.

– Ljudi koji su prije izbačeni su na izborima radili za druge stranke. Napustili su svoja mjesta i omogućili pojedincima da nesmetano rade što žele na tim biračkim mjestima. Sada su ih stranke izbačeni oni koji su mislili kako će HDZ BiH doživjeti veliki poraz na izborima u listopadu i već su bili počeli raditi protiv stranke. Svi oni su se jako prevarili u tim prognozama. HDZ BiH je još jednom odnio izbornu pobjedu, a sada će pročistiti svoje redove kak bi mjesto dobili oni koji su spremni raditi, a ne ovi čiji je interes bio isključivo borba za fotelje – rekli su nam sugovornici iz HDZ-a BiH i Hercegbosanskoj županiji.

Za očekivati je i treći val isključenja i kako Pogled.ba doznaje, on bi se trebao uskoro dogoditi. Naši sugovornici su poručili kako u ovome trenutku za HDZ BiH nije prioritet sastavljanje nove županijske vlade nego čišćenje svojih redova. Tek nakon toga će se ozbiljno pristupiti formiranju nove Vlade HBŽ-a.

– Imamo još onih koji su radili protiv stranke i njihova imena će uskoro biti objavljena. Među njima su oni kojima je HDZ BiH puno toga dao, a vratili su mu izdajom i radom za druge stranke. Uskoro će se i ti problemi riješiti, a onda idemo u proces sastavljanja vlasti. I taj proces bi nam bio mnogo lakši da mnogi unutar stranke nisu radili protiv stranke. Ne bi imali osam mandata, nego barem još dva. Ipak, a obzirom na ovo što se događalo, možemo reći kako smo u više nego zadovoljni postignutim rezultatima – zaključili su naši sugovornici iz HDZ-a BIH u Hercegbosanskoj županiji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare