Published On: Pet, srp. 13th, 2018

TAKO JE TO KAD TI DRŽAVOM UPRAVLJA NGO MAFIJA: Iako je njen put u Rusiju, iznimno važan i uspješan u promociji Hrvatske, i Kolinda im se morala pravdati

Možemo li zamisliti predjsednika Francuske, Rusije, SAD-a, Njemačke ili UK-a kako se pravda tamošnjim medijima pod stranim vlasništvom s čijim novcima putuje na finale svjetskog prvenstva?

Ne. To nećete pročitati.

Ne postoji takav NGO u tim zemljama, radi se dakle o ozbiljnim državama, koji će maltretirati samog predsjednika države , s čijim novcima ide na utakmice nacionalne reprezentacije.

Ovdje je naglasak na onom “nacionalne”.

Put Kolinde Grabar Kitarović u Rusiju bio je iznimno važan i za nju ali i za Hrvatsku. Nakon pojma “hrvatska nogometna reprezentacija” “hrvatska predsjednica” je drugi natraženiji pojam na googleu na  svim svjetskim jezicima, u polju pretraga koje se tiču nogometnog prvenstva.

Predsjednica države stoga ne bi smjela ići u Rusiju o privatnom trošku. Ona tamo ne predstavlja svoje privatno ja, ona nije došla na tribine sa obitelji i rodbinom. Ona predstavlja Hrvatsku. Ona je njen predsjednik pobogu.

No navikli smo da nam NGO mafija, to su znate oni kojima ne smijete zaviriti u račun, jer donatore kriju, određuje, što i kako nam smiju raditi naši predstavnici.

Na stranu sada borba protiv korupcije, no Kolinda je skupa sa reprezentacijom Hrvatske odradila užasno važan posao u promociji Hrvatske.

I na sramotu nas, odradila ga je o svom trošku.

Sličnu stvar NGO sektor u BIH napravio je Draganu Čoviću. Poanta je uvjeriti ga da bi on, premda predstavlja Hrvate u BIH predsjedništvu, i premda je politički predstavnik i Lovrena, i Rakitića i Ćorluke i Kovačića, trebao pitati Sarajevo smije li ili ne ići u Rusiju. Pa je pod pritiskom NGO mafija i Čovićev ured u javnost slao priopćenje kako Čović ide o privatnom trošku.

A on je upravo morao uraditi suprotno. U Rusiju otići o državnom trošku. Jer država BIH to su i Hrvati u BIH. I mi ga plaćamo. I mi želimo da naš predstavnik, ma tko on bio, bude u Rusiji kao javna osoba, a ne privatni navijač.

Pristanak Čovićevog ureda da u Rusiju odlazi privatno znači u suštini pristanak da Sarajevo i dalje četvrtu godinu politički šovinizira nad Hrvatima u BIH.

To nije nikakav hrvatski odgovor kojim je Čović dobio izbore. To je ponovno nastavak puzanja.

Logika je ovdje jasna:

Hrvati imaju jednu domovinu i dvije države.

U obe svoje države Hrvati imaju svoje predstavnike.  U hrvatskoj nacionalnoj reprezentaciji igraju Hrvati cijelog svijeta i iz obe države. Dakle iz cijele domovine.

Hrvatski predsjednici na svjetsko finale svog nacionalnog tima morali bi ići službeno.

I Sarajevo baš ništa nema s tim. Jer mi ih plaćamo. Ne Sarajevo.

Mi ne postavljamo pitanje o čijem trošku, se primjerice Izetbegović sastaje s Hamasom. To je isključivo unutarbošnjačka stvar. I mi se u to ne miješamo.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer