Utorak, 21 svibnja, 2024

Tadić: ‘Hrvati, suzdržite se od trijumfalizma! Presuda predstavlja duboki i teški udarac međunarodnoj pravdi’

Must Read

BEOGRAD – Bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić ocijenio je u petak da Haaški sud odlukom o oslobađanju generala Ante Gotovine i Mladena Markača proizvodi teške posljedice i pozvao hrvatske političare i građane da se suzdrže od trijumfalizma.

“Presuda predstavlja duboki i teški udarac međunarodnoj pravdi i proizvodi teške posljedice na prostoru zapadnog Balkana”, rekao je Tadić agenciji Beta i istaknuo kako se “može vidjeti svojevrsni trijumfalizam u Hrvatskoj i velika potištenost u Srbiji”.

“Postavljaju se brojna pitanja o objektivnosti suda, koja sa sobom nose opasne interpretacije uloge međunarodnih institucija”, ustvrdio je Tadić. Prema njemu, postavlja se i pitanje u kojoj su mjeri međunarodne institucije pod pritiskom politike.

Pozvao je Srbiju da unatoč ovakvoj odluci Haaga, ne odustaje od međunarodnog prava i pravde.

“Ako zbog ovakvih presuda Srbija odustane od ideje međunarodne pravde i prava, onda postaje sudionik u uspostavljanju nepravde”, istaknuo je Tadić.

“Srbija nema drugi put nego da nastavi politiku pomirenja i borbu za uspostavljanje prava i pravde, unatoč svim teškoćama na tome putu”, rekao je Tadić.

“Bilo kakav trijumfalizam u Hrvatskoj, koji je ovoga trenutka evidentan, ne pridonosi politici pomirenja i boljim odnosima Hrvatske i Srbije”, ustvrdio je bivši srbijanski predsjednik.

“Zbog toga apeliram na moje kolege, na sve građane Hrvatske, na suzdržanost i u ovome danu”, poručio je Tadić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -