SVI SU JE ODBILI Majka dječaka ubojice povukla zapanjujući potez

Nakon što je ocu Koste K. (13) V. K.-u privremeno zabranjeno raspolaganje vlastitom imovinom, srpski tabloid Blic navodi da je dječakova majka M. K. (46) odvjetniku dala punomoć da pokloni njezinu imovinu, odnosno prenese je na rođake. “Majka (Koste K.) posjetila je nekoliko javnobilježničkih ureda, međutim u svakom su je odbili”, rekao je izvor Blica.

Podsjetimo, Viši je sud u Beogradu ranije ovog tjedna na prijedlog obitelji devetero učenika Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” koju je Kosta K. ubio V. K.-u zabranio da raspolaže stanom u Beogradu, dijelovima poslovnog prostora u Beogradu i osobnim automobilom.

Odvjetnik Nikola Ristović rekao je za Blic da V. K. svojom imovinom neće moći raspolagati sve dok se postupak protiv njega ne okonča ili obeštete vjerovnici. Otac Koste K. tereti se za teško djelo protiv opće sigurnosti, koje sa sobom nosi maksimalnu kaznu zatvora od 12 godina.

Planiraju napustiti Srbiju?

Blic navodi da pokušaji roditelja Koste K. sugeriraju da planiraju napustiti Srbiju.
Nikola Ristović rekao je za da M. K. i sestra Koste K. mogu napustiti Srbiju i slobodno raspolagati svojom imovinom ako se protiv njih ne vodi nikakav postupak. Dodao je i da bi mogle napustiti zemlju čak i ako se protiv njih pokrene postupak. Morale bi se samo prije odlaska iz zemlje javiti sudu na kojem se vodi postupak, a morale bi se odazvati i na svako ročište.

S druge strane, V. K. ne može napustiti zemlju sve dok se nalazi u pritvoru. “On će moći napustiti zemlju kada izađe iz pritvora. Ako mu se ne izrekne kakva mjera, moći će se slobodno kretati. U slučaju da se protiv njega pokrene kakav postupak, morat će sudu dojaviti svoju novu adresu i doći na svako ročište”, ustvrdio je Ristović.

Bora Banjac, bivši načelnik Uprave za suzbijanje organiziranog kriminala, rekao je “da je za tu obitelj najbolje da odseli u neku daleku zemlju”. “Što se može s njima? Mislim na sestru i majku. Za njih nema života ni u Beogradu, ni u Srbiji. Mislim da ne bi mogle živjeti u regiji jer bi se prije ili kasnije doznalo tko su. Možda bi trebali otići u neku prekooceansku zemlju, negdje dovoljno daleko”, rekao je Banjac.

“Ubojica je uništio živote svoje majke, oca i sestre. Njegova će obitelji dugo trpjeti strašne posljedice jer je teško zaboraviti tako nešto”, rekao je kriminolog Dobrivoje Radovanović. “Kada odraste, njegova će se sestra možda jednom distancirati od tog zločina, ali… Sada im je jedino rješenje da promjene sredinu. Najkorisnije je da promjene prezime, ali nisam upoznat s procedurom. Naravno, dječakova majka i sestra na raspolaganju imaju i opciju da ne mijenjaju ništa, ali onda će trpjeti posljedice. Ako odluče napustiti Srbiju, vjerojatno će stalno biti pod nadzorom sigurnosnih službi zemlje u koju dođu”, dodao je Radovanović.

Blic navodi da su mu susjedi Koste K. rekli da će se njegova obitelj “morati preseliti”. “Što da radimo ako dječak izađe na slobodu, ako ga vidimo… Sigurno će se netko htjeti osvetiti”, rekao je jedan susjed Koste K. za Blic

more recommended stories