Published On: Sri, sij 12th, 2022

Svi hvale komentar HRT-ove novinarke o situaciji s Novakom Đokovićem – jeste li ga čuli?

HRT-ova sportska novinarka Mirna Zidarić oduševila je domaću javnost svojim TV komentarom o situaciji sa srbijanskim tenisačem Novakom Đokovićem u Australiji.

U sportskom dijelu Dnevnika HRT-a, Zidarić se fokusirala na to može li se Novaka Đokovića nakon skandala s ulaskom u Australiju i australskim protuepidemijskim mjerama smatrati sportskim velikanom.

Kroz TV prilog novinarka se dotakla vrijednosti u sportskom svijetu, ali i osobne odgovornosti javnih osoba. Zapitala se jesu li brojni osvojeni naslovi dovoljni da se Đokovića naziva velikanom, čovjeka koji je nakon pozitivnog PCR testa drugi dan grlio djecu na jednoj manifestaciji.

Podsjetila je i na činjenicu da je Đoković bio jedan od suorganizatora Adria turnira u Beogradu i Zadru na kojem su se brojni zarazili.

“Već se gotovo zaboravilo na zloglasni Adria tour koji se, sigurno u dobroj namjeri, ali potpuno pogrešno organizirao u Beogradu i Zadru na inicijativu tenisača koji je smatrao da u tom trenutku zna bolje i više od onih kojima je epidemiologija struka i koji su smatrali da se životi spašavaju sprečavanjem velikih okupljanja pa tako i teniskih turnira diljem svijeta.

Mnogi su mu i tada bezrezervno vjerovali smatrajući da možda zbog globalne popularnosti ima pristup informacijama koje nisu svima dostupne, a samim time i širu sliku, no pogriješili smo.

Nije se tada testiralo Grigora Dimitrova koji je stigao iz zarazom gorućeg SAD-a, kao ni ostale sudionike već su se razmjenjivali srdačni zagrljaji i rukovanja, ne mareći za savjete stručnjaka. Zaraza je buknula, turnir je naprasno prekinut.

Taj neuspjeli pokušaj da se epidemiolozima i ostatku svijeta dokaže da su u krivu, srećom nije rezultirao fatalnim ishodima, barem koliko je javnosti poznato, no bila je to prigoda da svi naučimo lekciju i da poštujemo riječ stručnjaka, kao kad im se primjerice obraćamo ako dođe do rupture prednjeg križnog ligamenta, zastoja srca, zatajenja bubrega ili pak ako sjednete u zrakoplov pa ne propitujete stručnost pilota, već mu se potpuno i u dobroj vjeri predajete jer je stručan u onome što radi”, navodi Zidarić.

Njezin prilog oduševio je mnoge, a svoje su pohvale podijelili i na društvenim mrežama.

“Prilog kakav je danas u Sportu na HRT-u objavila Mirna Zidarić ono je što se čekalo godinama. Svaka čast!”, “Pa to je Mirna! Ne zna ona drukčije, nego dobro”, “Trezveno, balansirano i najbolje što se moglo čuti već duže vrijeme”, “Bravo” – glasili su samo neki od pozitivnih komentara.

Cijeli prilog pogledajte OVDJE.

guest
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
vitina
vitina
1 godina prije

Kad je Mirna već spomenula taj nesretni Adria tour i njime blatila Đokovića onda je mogla i spomenuti da je Plenković onda poletio da se druži,rukuje i “grli” sa njime.

Maxo
Maxo
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

Mirna nema sat vremena za komentar- nego maksimalno pet min.

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

I još reče da se to zove Bio terorizam.NEmožeš vjerovati na šta su sve novinari spremni,kako onda naziva to da je Hrvatska otvorila turističku sezonu u sred pandemije,valjda bio teroristički turizam.Kakav je to bolid od žene.Naručeno blaćenje od nekoga novinari definitivno nisu slobodni i nezavisni.Ovo normalan novinar ne izjavljuje.

atilla
atilla
1 godina prije

sve, sve al’ “grlio djecu” 🙂 pratim novaka vec desetak godina i prmjecujem da i nema drugacijih kontakta sa djecom od grljenja

Maxo
Maxo
Šta ti kažeš na ovo?  atilla
1 godina prije

Ne bih čovjeka “tovario” tako teškim optužbama, ako nemaš nikakvih dokaza za takvo nešto. Optužiti nevinoga je težak grijeh.
Osobno držim da se radi o velikom tenisaču na kugli, da griješi ovim pristupom nevakcinisanja prema drugima, ali to za pedofiliju- nema nikakva smisla.

matrix
matrix
Šta ti kažeš na ovo?  atilla
1 godina prije

mozda je tebi krivo sto nemas priliku za grljenje djece pa se jedes………sram te bilo…

Aha
Aha
1 godina prije

Puna podrška čovjeku Novaku Đokoviću…

Aha
Aha
Šta ti kažeš na ovo?  Aha
1 godina prije

https://dokumentarac.hr/covid-19/popis-385-iznenadnih-srcanih-zastoja-i-drugih-ozbiljnih-zdravstvenih-problema-ukljucujuci-224-iznenadnih-smrti-sportasa-u-2021-godini/. i pokolj se nastavlja… I ova Zidarićka odgovarat na neka pitanja… Upravo je umrla Tina iz Splita 34 godine… booster… platit ce se ove smrti… upamtite..

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Aha
1 godina prije

Podupirem njegovu eventualnu namjeru da se vrati kući – plivajući.

Šaćir soros
Šaćir soros
1 godina prije

Može biti da nije djikanijada u SAO AUSTRALIJA

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 godina prije

I SAO Nova Zelandija.

cobra
cobra
1 godina prije

zdrav čovjek a ne može igrati.dokle idu ove ljudske gluposti iz kriznih stožera .TESTIRAJ pa ako je pozitivan u karantenu. Ovako bolesnici iz kriznih stožera jebhu zdrave.Evo u Mostaru koliko god hoćete korone a najviše onih sa dvije doze.Kažu slabiji simptomi.E ija sam imao koronu slabih simptoma bez vakcine.Opet kažem u Mostaru imate umrlih koliko god hoćete sa dvije doze samo što to niko neće da objavi a pogotovo plaćeni novinari.Oni su postali najgori lažljivci za judine škude

Olivera
Olivera
1 godina prije

Bolje bi joj bilo da je šutila, šlapa. Eto on je išao da zarazi djecu. Šlapo jedna pa zna svak Đokovića.Veliko srce, velik čovijek i ti da ga ocrniš smeće jedno. Sve laži vi plasirati. Fuj

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
Šta ti kažeš na ovo?  Olivera
1 godina prije

Pričaju gluposti. Ko god napada Đokovića dobije prostora u medijima i povoljne kritike. Naši mediji, političari i javne osobe nisu naši. Čiji su, ovako spremni na izdaju?

Aha
Aha
Šta ti kažeš na ovo?  Mile jeleosvetitelj
1 godina prije

Mediji su tu da nas okreće jedne na druge… po svim pitanjima: nacionalnim, spolnim, kulturnim… naravno da nisu naši. Nisu naši ima 130 godina… sada provode cenzuru. Traje genocid ” cjepivima”. Novak je meta samo zato jer je rekao da imamo pravo na izbor. Što je sasvim normalno. Ali u nenormalnom i bolesnom svijetu… je veliki grijeh. Okomili su se na njega ima skoro 3 godine. Nakon što je to izjavio. Gadljivo je slušati Zidarićku… a zna Novaka od malena i sad ga po zapovijedi pljuje… FUJ.

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Aha
1 godina prije

Fuj vama, jebeni antivakseri. Stoput fuj.

Last edited 1 godina prije by Vacca the mljac
Aha
Aha
1 godina prije

https://dnevnik.hr/showbuzz/celebrity/valentina-boscardin-preminula-od-komplikacija-uzrokovanih-koronavirusom—691923.html Pfizer dvije doze… tromboza. Kurtona ne uzrokuje trombozu, srčane i moždane udare. Šta uzrokuje navedene stvari? Ajde novinari postavite to pitanje

Pocrtan
Pocrtan
Šta ti kažeš na ovo?  Aha
1 godina prije

Taman i da ne ostavlja nikakve posljedice,nema dokaza da cjepivo pomaže.

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Pocrtan
1 godina prije

Nema, a to što je 85% mrtvih od korone necijepljeno – to ništa.
Ako nije 115%, ne računa se?

aha
aha
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
1 godina prije

Trk po booster , ali požuri ukidaju ubrzo trovanje ali stigneš kravo….

Maxo
Maxo
Šta ti kažeš na ovo?  Pocrtan
1 godina prije

Griješiš- ima dokaza. Cjepljenje nije zaštita od zaraze, dokazana je zaštita u otporu organizma na nastupjelu zarazu. Može se slobodno zaključiti iz prakse, da su mnogi umrli zbog necjepljenja.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Nole je samo antivakser i za to mu svaka cast.
Puno je on riskirao,znao je on to,a i njegovi advokati su znali.

Srbi hoce izbaciti Rio Tinto,pa im se osvecuju.

Podrzavam Noleta mrzim beogradsku carsijsku politiku.

Srbče
Srbče
1 godina prije

Bio terorizam.Reče novinarka bez maske na licu i ode na kafu u obližnji kafić sa zagondžiom.To je onda bio kurvizam.