Published On: Sri, velj 6th, 2013

SVETLANA BROZ: Nećemo odustati, i dalje tražimo bošnjačkog Srđana i Neđu

Udruga Gariwo, odlučna je u namjeri da snimi i treći film o “pravedniku među narodima” koji je unutar bošnjačkog naroda tijekom ovog posljednjeg rata obranio obraz svojim sunarodnjacima na način da je štitio  Srbe i Hrvate od naoružanih pripadnika ABIH koja je ubijala i protjerivala civile nebošnjačke naiconalnosti iz većinskih bošnjačkih područja. Dobili smo kritike da smo probošnjačka udruga, kazala je Broz, no mi ćemo ovim trećim filmom to demantirati jer smo svjesni da takav Bošnjak mora postojati, kazala je Brozova u izjavi za medije.
Ja, Amer, Viktor, Boris i dalje apelujemo na sve građane BIH da nam dojave takav slučaj jer sredstva su odobrena i snimanje je već trebalo početi. Zato molimo da nam se što prije javi bilo kakava informacija o Bošnjaku koji je izložio svoj život kako bi zaštitio čovječnost – kazala je Broz.
 
Na pitanje kako je moguće da do sada nije pronađen bošnjački ni Srđan niti Neđo evo što nam je rekla Broz:
Ogroman je pritisak, neki ljudi ne žele pred kamere a mnoštvo ih čak tvrdi kako ABIH nije radila nikakve zločine pa prema tome nije bilo potreba za Neđama i Srđanima u Bošnjaka.
A mislite li vi da je radila zločine? 
Naravno da je radila.
A šta kaže Amer? Je li ABIH radila zločine? 
Amer kaže da nije, al Amer nije  svoj. On često umišlja stvari. Naročito fašiste. Njih stalno vidi. No to je meni simpa jer smo dobri drugari i ja ga razumijem.
Kako mislite umišlja i da nije svoj?
Pa lijepo kad se ona žena tukla sa Šteficom njemu su se pričinjavala tri muškarca fašista, kad je nazvao policiju pričinjavalo mu se da mu fašisti  vade crijeva. Mi smo znate napravili tužbu za trojicu muškaraca fašista kad tamo, kad je završila istraga izgleda da je bila samo jedna starija žena.
Bi li ta žena vas mogla pretuć?
Mene , hahaha, pa mene ni rođeni muž nije mogao pretuć šta vam je. Ja sam partizanka!
Tko je jači vi ili Amer?
Hehe , kako ste zločesti, pa rijetko se ja i on povaljamo, a nije lijepo da ovdje sad brukam dečka. Nemojte ovo objaviti molim Vas!
Pa možda je čovjek pod stresom, zašto ga ne liječite?
Amera? Kako mislite da ga ja liječim?
Pa lijepo , odvedite ga liječniku
Mislite ja?
Da vi
Da ja to platim?
Pa da
Ma hajte!
Možemo li mi platiti? 
On Vas ne voli i sumnjam da bi uzeo fašističke pare. I kaže da Vas plaća Dodik.
Zašto Pavelić, Dežulović, Lucić i ostali ne pišu o tome? O bošnjačkom Srđi koji se krije? Zar nije fenomen da se između 1.5 milijuna Bošnjaka ne može se pronaći primjer bošnjačkog Srđe koji se tuče ili barem Neđe koji krivotvori?
Ne znam, sredstva su odobrena, već su trebali pisati. A da je fenomen jest. Meni također nije jasno zašto se stide. Pa nećemo ih pojest.
Pa zašto ne napišete tjeralicu?
A što vam to znači?
Pa tjeralicu , znate, potjernicu, nagradu onome tko vam da podatke o bošnjačkom Neđi i Srđanu
Mislite da platimo?
Da.
Od svojih para da platimo?
Pa da.
Ma hajte…
Gospođo Broz, ako se pronađe bošnjački Srđan, ili Neđo, znate, pada jedna teorija u vodu, možda im je plaćeno da se kriju , a možda su i jednostavno eliminirani.
Kakva teorija?
Pa teorija o narodu žrtvi, o narodu koji se branio dok su drugi bili fašisti. Ako postoji bošnjački Srki  ili Nedžad koji je branio hrvatske i srpske civile , onda i Bošnjaci ispadaju loši dečki u cijeloj ovoj priči.Pada teorija žrtve, teorija apsolutno nevinosti. Jeste razmišljali o tome, da su bošnjački Srđani i Neđe jednostavno planski sakriveni?
Kako mislite razmišljala?
Pa glavom. Jeste nekada malo kontemplirali o toj teoriji?
Ja vas ništa ne razumijem, pardon, evo Amera. Žurim. Imamo ćevape u 3. Pa-pa
Poskok – pokret za društvenu dekontaminaciju, moli sve svoje posjetitelje , naročito Bošnjake da ukoliko znaju za ovakav slučaj kod Bošnjaka da što prije dojave informacije udrugi Gariwo jer šteta je da se film ne snimi.
*aktivistička intervencija l poskok.info