Švercali cigarete iz Crne Gore u BiH, uhićeni u istočnoj Hercegovini

Policijski službenici PGP Trebinje su, postupajući u skladu s operativnom akcijom “DSC 2”, spriječili krijumčarenje 9.350 kutija cigareta u vrijednosti oko 40.000 maraka.

Predmetne cigarete je u BiH, iz Crne Gore, pokušao prokrijumčariti državljanin BiH upravljajući terenskim vozilom marke “Nissan Terano” bez registarskih oznaka, izvijestila je u nedjelju Granična policija BiH.

U tijeku je kriminalistička obrada osobe koja se sumnjiči za kazneno djelo krijumčarenja, a shodno naredbi postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH i sudca za prethodni postupak Suda BiH, izvršen je očevid te je izvršeno izuzimanje krijumčarenih cigareta, vozila i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku.

Iz Granične policije napominju da je PGP Trebinje, tijekom 2019. i 2020. godine, izuzetno pogođena migrantskom krizom te je odlukom ravnatelja GP BiH Zorana Galića ovoj postrojbi kao ispomoć na raspolaganju Mobilna postrojba za podršku i kontrolu Čapljina s ljudstvom, specijalističkom opremom i službenim psima, navodi u priopćenju Granična policija BiH.