Published On: Sri, lip 8th, 2016

SVE VIŠE UGLEDNIH HDZ-OVACA PROTIV RUŠENJA VLADE: Interes države je iznad interesa pojedinca!

Zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu

HDZ-ov zastupnik Gordan Jandroković izjavio je kako bi Klub zastupnika HDZ-a u novonastalim okolnostima trebao preispitati oportunost zahtjeva za opoziv premijera Tihomira Oreškovića ili prepustiti zastupnicima da o tom prijedlogu glasuju po savjesti.

Nakon današnje izjave čelnika Mosta Bože Petrova i pisma koje su nam uputili HDZ-ovi eurozastupnici, s vrlo kvalitetnim argumentima, na Klubu ponovno treba otvoriti raspravu o oportunosti zahtjeva za opoziv premijera ili prepustiti zastupnicima da glasuju po savjesti, rekao je Jandroković Hini.

HDZ-ovi europarlamentarci: Ključna stabilnost, a ne rušenje Vlade

HDZ-ovi europarlamentarci uputili su dopis kolegama u Saboru uoči glasovanja o povjerenju premijeru Tihomiru Oreškoviću. Smatraju da svi zajedno trebaju preuzeti političku odgovornost za Hrvatsku jer je vjerodostojnost HDZ-a pred iskušenjem.

Stabilnost Vlade smatraju ključnom za oporavak gospodarstva koji je bio glavni prioritet programa usmjerenog na osiguranje boljitka hrvatskih građana, prenosi HRT.

Navode da su interesi države, Vlade i stranke ispred interesa bilo kojeg pojedinca. Umjesto rušenja Vlade, koju je HDZ formirao, u nacionalnom su interesu njezina stabilnost i funkcionalnost, navode Dubravka Šuica, Andrej Plenković, Ivana Maletić i Davor Ive Stier.

Zastupnici HDZ-a Miroslav Tuđman i Damir Krstičević potvrdili su da nisu potpisali prijedlog stranke da Sabor opozove premijera, i to zato jer taj zahtjev, smatraju, vodi novim izborima što znači – izgubiti godinu u kojoj bi se poslovi obavili.

Čelnici varaždinskog HDZ-a, predsjednik Damir Habijan i potpredsjednik te gradske stranačke organizacije Robert Gotić stavili su svoje mandate na raspolaganje Gradskom odboru HDZ-a.

Podsjetimo, jučer su pozvali predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da odstupi s mjesta prvog potpredsjednika Vlade./HMS/