Sve više Europljana se kladi da će Hrvatska pobijediti na Eurosongu

Hrvatska još uvijek ne zna tko će je predstavljati na Eurosongu u Švedskoj, ali sve više Europljana se kladi na pobjedu ili visoki plasman Hrvatske.

Stanje na kladionicama je iz dana u dan sve bolje te je Hrvatska bez izvođača i pjesme od trenutka kada su objavljene pjesme na YouTubeu skočila za devet mjesta. Na dan kada su objavljene pjesme Hrvatska je bila na 32. mjestu, a jutros se nalazi na 23. mjestu kladionica, piše Index.

Treba napomenuti da su kladionice sada jako nepouzdane budući da u ovom trenutku samo Francuzi imaju pjesmu koja će ih predstavljati na natjecanju.

Ukrajina je prva. Zašto se ljudi klade na neviđeno?

Klađenje na pobjednika Eurosonga uvelike traje. Kladioničari trenutno na prvom mjestu drže Ukrajinu, koja je na Eurosongu pobijedila 2022. godine, nakon što je u njihovoj zemlji počeo rat. No, to nije jedini razlog zašto se mnogi klade na Ukrajinu. Bez obzira na događaje u toj zemlji, Ukrajina je godinama visoko pozicionirana na kladionicama i godinama ostvaruje dobre rezultate.

Ista stvar je i sa zemljama poput, primjerice, Švedske, Italije i Izraela.

Eurovizijski fanovi nagađaju pobjednike nacionalnih natjecanja

Već se može reći da je Baby Lasagna favorit Dore kada je riječ o eurovizijskim fanovima iz Europe i svijeta. Na YouTubeu se pojavilo bezbroj videa s reakcijama na hrvatskog izvođača i njegovu pjesmu. Mnoštvo eurovizijskih fanova u komentarima moli Hrvate da upravo Baby Lasagnu pošalju na Eurosong.

Slična stvar prošle se godine dogodila sa Švedskom koja je bila među posljednjim zemljama koje su odabrale predstavnika. Švedska je pred kraj klađenja bila na vrhu kladionica iako nije bila izabrala pjesmu. Fanovi i kladioničari pretpostavili su da će na švedskom natjecanju pobijediti Loreen i istovremeno se kladili da će pobijediti i na Eurosongu. To se na kraju i dogodilo.

Ovakvo ponašanje eurovizijskih fanova je izraženo otkako je EBU promijenio pravila Eurosonga. Prije nekoliko godina pjesme na nacionalnim natjecanjima bile bi premijerno izvedene tek u noći natjecanja te bilo kakve pretpostavke nisu bile moguće.

Također, ekspanzijom društvenih mreža fanovi Eurosonga su povezaniji nego ikada i lako dolaze do svih pjesama u konkurenciji pojedinih nacionalnih natjecanja./HMS/