Published On: Čet, stu 2nd, 2017

SLUŠA SARAJEVO KO LUD, AL BRATE I KOŠTA: Iggy je putovao više i od Hillary Clinton. I da – sve ste to vi platili

Ako ste političko šovinističko Sarajevo i  želite unajmiti Srbina koji će tračati Dodika po svijetu to nije jeftin projekt. Ironija je u svemu tome, da to ne plaćaju samo unitaristi, porezni obveznici, nego i federalistička većina u državi. I Srbi i Hrvati. Svi smo mi platili njegova putovanja. Recimo ono u Slovačkoj. Na kojem je govorio o unutarnjim događanjima u BIH. Što nije njegov posao. Tada je naime svoj posjet Slovačkoj iskoristio kako bi kritizirao predsjednika RS-a Dodika. Što također nije njegov posao. Al mu je očito stavljeno u opis radnog zadatka. Skupi su letovi ministra Crnadka. I skup je Srbin kad prodaje kožu. Naši Hrvati to rade desetorostruko jeftinije. Mislimo na ove koji su se prodali Sarajevu. Njih kupiš za par treba u Hotelu Europa i pokoju večeru, te neku osrednju apanažu. Jeftino smilje hercegovsko.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak morat će naime državnim parlamentarcima objasniti poantu silnih putovanja na kojima je bio od trenutka preuzimanja mandata.

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH očitovat će se u srijedu na nastavku 53. sjednice o putovanjima ministra vanjskih poslova BiH.

Riječ je o inicijativi koju je pokrenuo zastupnik Damir Arnaut, a koja glasi “Informacija o vrsti, broju, intenzitetu i troškovima posjeta ministra vanjskih poslova BiH drugim državama te njihova svrha po interese Bosne i Hercegovine i njezinih građana”.

Arnaut je naveo da je, prema podacima sa službene web stranice Ministarstva vanjskih poslova BiH, utvrđeno da je Crnadak tijekom manje od deset mjeseci 2017. godine imao 44 različita putovanja, odnosno posjete drugim državama.

Uvidom u iste podatke, konstatirano je da su samo četiri posjete opisane kao službene i to posjete Svetoj Stolici (Vatikanu), Brazilu, Irskoj i Armeniji, jedna (Španjolska) kao bilateralna, dok se ostala putovanja odnose na sudjelovanje na konferencijama, forumima, otvaranjima predmeta i slično.

Arnaut je rekao da je Crnadak u medijima izjavio da je opisujući svoj rad putovao i usporedio se s drugim ministarima vanjskih poslova u svijetu. Usporedbe radi, među najaktivnijim državnim tajnicima je Hillary Clinton koja je, prema javno dostupnim podacima, tijekom mandata imala sljedeći broj putovanja:

– 24 različita putovanja posjetili 46 zemalja (2011),
– 21 različito putovanje koje je posjetilo 53 država (2010),
– 15 različitih izleta posjećeno od 44 zemlje (2009).

“S tim u vezi postavlja se pitanje zbog čega ministar Crnadak prednjači po broju pojedinačnih putovanja te je gotovo izjednačen po broju zemalja koje je posjetio s državnom tajnicom SAD-a i to jednom od najaktivnijih u historiji”, pitao je Arnaut.

Zaključio je da je neophodno da Zastupnički dom PSBiH obavi raspravu o ovom pitanju te usvojiti zaključke koji iz takve rasprave proisteknu, a sve s ciljem zaštite i promocije interesa BiH i njenih građana.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x