Srijeda, 24 travnja, 2024

SVAKA MU JE KO IZ MUSAFA: "Tražit ćemo raščišćavanje afere „Reket“ i drugih kriminalnih radnji iz Nikšićevog mandata"

Must Read


Nermin Nikšić, simpatični komunalni inspektor iz Konjica, razgoropadio se poštenjem većim od Lijanovića, junaštvom u obrani Mostara većim od Lagumdžijinih slučajnih šetnji ratnim ulicama, počeo je držati moralne, državotvorne, patriotske i svake druge lekcije SDA-u. A onda je , ni kriv ni dužan isčačkao mečku. Drugim rječima, možda je, a da tog ni sam nije svjestan, druga Lagumdžiju vratio pod lupu istražnih tjela BIH. Znate onu aferu “Reket” o kojoj su se “nezavisna” FTV i BHTV “najpatriotskije” TV kuće dogovorile da o njoj više neće, a Tužiteljstvo BIH , Inzkov Tužiteljistan, samo slegnuo ramenima? E pa te afere izgleda ipak bude…
Stranka demokratske akcije odbacila je, kako je priopćeno, providne insinuacije Socijaldemokratske partije BiH koje su lansirane s ciljem politizacije i sticanja jeftinih političkih bodova.
SDA je reagirala na na priopćenje SDP-a, u kojem se, uz niz “neutemeljenih i drskih kvalifikacija karakterističnih za javni diskurs ove stranke”, predsjednika SDA Bakira Izetbegovića optužuje da je “skandalozno ponizio bh. pravosuđe”.
SDA ističe da nema nema ništa ponižavajuće u iznošenju istine.
“A nedvojbena je istina da je niz visokopozicioniranih političara, među njima neki bivši i sadašnji članovi Predsjedništva BiH, prošao kroz pravosudnu golgotu, pa i zatvore, da bi zatim bili oslobođeni. Potrošena su sredstva poreskih obveznika, potrošen je mir i čast uglednih ljudi, potrošen je time ugled i autoritet samog pravosuđa”, navodi se u priopćenju.
Nažalost, navode iz SDA, time je dan i kamen u šake onima koji pokušavaju dovesti u pitanje nepristrasnost i dignitet tužitelja, te na taj način usmjeriti reformu pravosuđa u krivom smjeru.
“SDA nikada nije utjecala na rad pravosuđa, ona je samo podržavala njegovu neovisnost i profesionalnost. SDP je bio politička snaga koja je tijekom proteklog mandata sramnim sporazumom sa SNSD-om pokušala tužitelje na svim razinama u BiH staviti pod političku kontrolu. SDA se tome oštro suprotstavila i bila vodeća politička snaga u sprečavanju SDP-a i SNSD-a da realiziraju taj sporazum”, kažu u SDA.
Dalje tvrde da je SDP negativno usmjeravao rad tužitelja na raznim razinama
“Podsjetit ćemo javnost na samo dva od niza negativnih primjera. Jedan se odnosi na podmetanje dokaza u slučaju Budimir, kada je bilo potrebno ukloniti predsjednika Federacije s puta SDP-a.
Drugi primjer se odnosi na skandalozno i pred očima kompletne bh. javnosti izvedeno zataškavanje afere ‘Reket’ kada je trebalo zaštititi niz visokopozicioniranih kadrova SDP-a”, poručuju iz SDA.
SDA na kraju poručuje da će inzistirati na raščišćavanju afere „Reket“, ali i na raskrinkavanju niza kriminalnih radnji počinjenih pri ustupanju poslova i odabira strateških partnera u vremenu vladavine SDP-a i federalnog premijera Nermina Nikšića.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Sve se (opet) vrti oko Srba

I tri desetljeća nakon što je “Oluja” velikosrpski san pretvorila u noćnu moru, Srbi – umalo ne rekoh hrvatski!...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x