SUPRUG SPLIĆANKE POGINULE U VENECIJI Čim se probudio Marko je pitao: “Gdje mi je žena, želim je vidjeti”

“Gdje mi je žena”, pitao je Marko Baković medicinsku sestru u bolnici Mirano nakon što se probudio. “Kako je?” nastavio je slabašnim glasom.

La Repubblica piše kako su te riječi jako pogodile medicinsku sestru koja nije imala snage reći mu istinu.

Tiho mu je rekla da mora odmoriti kako bi se oporavio.

No Marko, piše talijanski list, nije odustao. Tiho je opet prozborio skupljajući snagu: “Želim vidjeti svoju ženu.”

Antonela je umrla

Marko i Antonela, oboje 24-godišnjaci, vjenčali su se prije mjesec dana, ovo putovanje bio im je medeni mjesec. “Mjesec dana nakon vjenčanja, umjesto planiranja budućnosti, roditelji i suprug moraju planirati sprovod”, piše La Repubblica.

Antonela je bila u petom mjesecu trudnoće i stradala je u nesreći. Marko je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i bio je životno ugrožen, doznali smo jučer. Njihove obitelji jučer su već bile na mjestu događaja, pišu Talijani.

Poginula 21 osoba

21 osoba je poginula, a 15 ih je ozlijeđeno u nesreći. Među preminulim žrtvama je i novorođenče.

Poginulo je 9 Ukrajinaca, 4 Rumunja, 3 Nijemca, Talijan (vozač), Hrvatica, dva Portugalca i osoba iz Južne Afrike, javlja Sky.

Što se dosad zna o tragičnoj nesreći

Nesreća se, podsjetimo, dogodila preksinoć oko 19:45 u gradu Mestreu, 9 kilometara od središta Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara.

Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su se iz posjeta Veneciji vraćali u kamp u kojem su odsjeli.

Iz još neutvrđenog razloga vozilo koje se kretalo po mostu udarilo je u sigurnosnu ogradu i sletjelo u ponor u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada u regiji Veneto./HMS/