Subota, 15 lipnja, 2024

Suprug norveške princeze obećao skok sa Starog mosta

Must Read

Suprug norveške princeze Marthe Louise, poznati norveški pisac Ari Behn boravio je od 27. srpnja u Mostaru, gdje je sa čuvenim svjetskim fotografom Perom Heimlyem snimio epizodu njihovog popularnog serijala pod naslovom “Ari i Per”, koji se emitira na norveškoj televiziji.

U ovoj epizodi dokumentarca koji se bavi neobičnostima u svijetu naći će se priča o nadaleko poznatim mostarskim skokovima sa Starog mosta, a glavne zvijezde serijala su Lorens Listo, najbolja lasta posljednjih skokova, te Emir Balić, legenda mostarskih skokova.

Kako su Balić i Listo potvrdili za “Dnevni avaz“, zet norveškog kralja fasciniran je Mostarom, a ponajviše skokovima, koji su ga i privukli u ovaj grad.

“Kazao je da se zaljubio u naš grad, da je čarobni Mostar najljepši na svijetu te da će u travnju ponovno doći. Čak je stavio istu tetovažu kao ja, motiv vezan uz skokove, lastu i Stari most, čime smo se na neki način pobratimili”, kazao je Listo zasarajevski list.

Balić ističe da je Bena zanimalo sve o Mostaru, skokovima, organizaciji …

“Snimio je 446. skokove, Listu kako skače, trenira u “Mo Body Building klubu”, a sa mnom je vodio trosatni intervju u kojem su ga najviše zanimali moji počeci, rat u Mostaru, rušenje Starog mosta … Mislim da će mu knjiga koju sam mu poklonio zajedno sa DVD-om na kojem su dokumentarci o Mostaru, poslužiti za kvalitetnije snimanje ovog serijala i još bolje upoznavanje s poviješću Mostara”, kaže Balić.

Dodaje da ga je Ben zadivio svojom skromnošću i opuštenom odnosu s običnim ljudima.

“Na skakaonici u Donjoj Mahali učili smo ga da izvede skok, a sam je sebi obećao da će u travnju, kada ponovno dođe, sigurno skočiti i sa Starog mosta”, priča Balić zaAvaz, dodavši da je Ben iz Mostara otputovao u petak.

Ben je tijekom boravka u Mostaru položio cvijeće i odao počast na spomen-ploči u Zaliku civilima koje su 1992. godine snage bivše JNA i srpske paravojne formacije ubile i bacile u masovne grobnice Uborak i Sutina.

Ben je najavio da će promocija serijala o Mostaru i skokovima biti održana pod Starim mostom najesen 2013. godine, a naredna epizoda serijala, u kojoj bi se ponovno pojavili Listo i Balić, bit će snimana u čuvenom meksičkom odredištu skakača Acapulcu.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -