Published On: Čet, lis 25th, 2018

Sumnjivi paket poslan i u restoran Roberta de Nira u New Yorku

Sumnjivi paket sličan onima poslanim CNN-u i visokim ličnostima Demokratske stranke poslan je u njujorški restoran u vlasništvu glumca Roberta De Nira, javili su američki mediji.

Pozivajući se na policijske izvore, TV mreža NBC javila je da je eksplozivna naparava u sumnjivom paketu stigla u restoran Tribeca Grill u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu.

Ukoliko bude povezana s ostalim paketima, to bi bila osma eksplozivna naprava poslana kritičarima američkog predsjednika Donalda Trumpa.

De Niro je žestoki kritičar Trumpa i nazivao ga je “nacionalnom katastrofom”.

Njujorška policija saopćila je da je zgrada u kojoj se nalazi restoran bila prazna u vrijeme kada je sumnjivi paket stigao, javlja NBC.

Niz uzbuna zbog sumnjivih eksplozivnih naprava počeo je u ponedjeljak kada su one poslane na lokacije u New Yorku, Washingtonu i Floridi, saopćile su vlasti u srijedu. Prvi paket pronađen je u blizini doma milijardera Georgea Sorosa, velikog donatora Demokratske stranke.

FBI je saopćio da su ostale eksplozivne naprave poslane bivšoj državnoj tajnici Hillary Clinton, bivšem predsjedniku Baracku Obami, bivšem direktoru CIA-e Johnu Brennanu, bivšem državnom tužiocu Ericu Holderu, te demokratskoj kongresnici iz Kalifornije Maxine Waters, prenosi BBC.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare