Utorak, 18 lipnja, 2024

SULJAGIĆ OPET U DELIRIJU, ŽEGA JE: Ja bih za Gratza, Kojovića i Tanovića bio najbolji da sam skončao u nekoj masovnoj grobnici

Must Read

Odluka Naše stranke da uz usvajanje nekih njihovih amandmana na kraju podrži novi Zakon o radu, najteže je pala Emiru Suljagiću. Našu stranku čine fina gradska sarajevska raja. Emir se trudi biti viđen s njima. I ovo ga je slomilo.  Kandidat DF-a za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda koji je netom prije kandidature izjavio da se nikada neće izjasniti kao Bošnjak nakon glasovanja Naše stranke naprosto je pukao. Što nije nikakava novost. Pukne on tako često. No Sarajevo ne primjećuje kad puca van Sarajeva.
Suljagić iako živi u Sarajevu godinama ima prebivalište u Bratuncu u Republici Srpskoj. Iako ostvaruje prihode u Sarajevu, budući da je prijavljen u Bratuncu ne plaća Sarajevu prirez. Jer prirez plaćaju samo građani Sarajeva. Dobro, on će to što ne plaća prirez pojasniti patriotskim pobudama osvajanja i populacije  Srpske novim generacijama patriota. Za koliko je promila Suljaga podigao  natalitet u Bratuncu nije znano no statistički zavod Republike Srpske nije dizao nikakav alarm.
Šalu na stranu. Malo je  medija naime primjetilo da je Suljagić zapravo politički fenomen koji je svojim primjerom rješio nekoliko spornih političkih upitnika u BIH.
Naime  Suljagić javno  tvrdi samo nekoliko mjeseci  da nije Bošnjak, poručujući na nekakvoj tribini kolegama “Nećete od mene nikad napraviti Bošnjaka”  a potom  posve normalno sudjeluje u utrci za člana predsjedništva. Negirali vi to ili ne Suljagić  je  rješio  na vlastitom primjeru problem Sejdić-Finci jer je kao Nebošnjak, tj kao Ostali ipak imao šanse postati član Predsjedništva i kandidatura mu je prošla.
Drugi poklon koji je dao Bosni i Hercegovini jeste rješenje slučaja Pilav. Suljagić je naime prijavljen  u RS-u a posve normalno se kandidira se za člana predsjedništva koji se bira na teritoriju Federacije!
Oni koji se bave ljudskim pravima u BIH trebali bi Sujagića hitno zvati na konzultacije, jer je čovjek od reda rješio gotovo sve ustavne nedoumice.
Treći poklon koji je dao građanima BIH jerste rješavanje problema sporosti sudstva i policije u BIH. Recimo  u njegovom slučaju “buke u stanu i čudnih glasova i urlika” to je tako sve rješeno brzo  da uopće nitko nije ni primjetio da se bilo što  dogodilo. Te noći jelte. Nit je bilo u novinama, nit su mediji primjetili. Nit ga je čerečila FTV, nit 60 minuta. Dobro, neki će reći da je to zato jer je on drug sa pola FTV menadžmenta i da preko tih ljudi uređuje javni servis, ali dajte. Nemojte slučajno da netko kaže nešto na sarajevsko pravosuđe ili drotove. Oni su posao jednostavno odradili toliko brzo da se novinari uopće nisu znali dalje snaći.
Suljagić potom Bosancima i Hercegovcima nudi još jedan novitet: Političko nasilje kao zamjena za obiteljsko! Zašto biste trošili naš proračun po nekakvim terapijama? Idite u politiku i na taj način nam uštedite novac da vas ne plaćamo duplo.
Ako imate problema s mirom u kući, često kuca policija, susjedi tračaju, na momente dakle radite belaj sebi i drugima kojima zagorčavate život, zašto se jednostavano ne bi okušali u politici?
Politika je prepuna mazohista koji jedva čekaju nekog popust vas, samo štopaju kada biti  napadnut da mogu pričati  kako su žrtva urote ili nekog novog pokušaja fašizma, genocida i svih modernih politoloških termina u BIH.
Imate nekakav bijedni i kukavički ali ipak ratni background? Od činjenice da ste vi prevodili s četničkog na engleski dok su pred vama poubijali sve koje ste znali, od tog pravite podvig i  junaštvo?
Ok, malo spooky, ali  bravo, čestitamo ! Vi naime   imate sasvim dovoljno materijala da one koji su na vrijeme šmugnuli danas prozivate!  Iako bi   šmugnuo   i ti na kakav strani kurs,  daleko prije njih, da si mogao… Jer nešto raja ne pamti da si se latio puške u ratu prvom prilikom čim si mogao antifašisto. Al, o tome bolje ne govoriti jel tako.
Suljagić je potom u BIH rješio još jedan problem. Uveo je princip oporbenjaka u vlasti i vlastodršca u oporbi. Nema neke potrebe da BIH više ide na izbore. Jer u njoj je posve normalno da građani plaćaju ministre i doministre da budu oporba. Budući da se više ne zna tko je vlast a tko oporba, čemu izbori?
Suljagić je naime, nit manje nit više podržao prosvjede, koji su u Sarajevu bili usmjereni protiv zakona koji je donio upravo DF-ov ministar, i protiv vlasti u kojoj sjedi upravo  Suljagićev DF-ovac i sada drži mjesto potpredsjednika Federacije BiH. Sve da taj DF-ovac tamo i ne sjedi Suljagić je dio oficijelne državne vlasti u BIH. Nešto nije primjećeno da mu prijeti suspenzija zbog ovog. U demokratskim društvima to je inače praksa. Ne može netko tko je odlučio biti vlast, izići na protest protiv vlasti , tj vlastitih kolega, i na kraju ostati neokrznut.
Na taj način Suljagić ulazi u povijest kao dodatna novotarija. On je prvi političar u povijesti koji je prosvjedovao protiv samog sebe.  Što je svakako za Guinessa.
No na samokritici, iliti šamaranju samog sebe, g. Suljagić treba još poraditi. Trebao bi ozbilno razmisliti i o promjeni mentora i oficijelnog narativa koji ispoljava na oficijelnom twiteru.
Kmečanje i autoviktimizacija možda stoje Slavi Kukiću. On je onako žentilan. Al na muškarčini od 2 metra , taj plač nekako djeluje skroz bezveze i pomalo patološki.
Suljagićev jučerašnji cvrkut s Tanovićem:
 
suljagic
 
Suljagić je Našoj stranci poručio i sljedeće:
suljagic2
 
Ostale Suljagićeve tvitove i “razmišljanja” o Zakonu u radu i glasanju Naše stranke možete potražiti na njegovom službenom Twitter profilu.
 
Suljagićevo nasilje u dosadašnjim slučajevima verbalnog i fizičkog nasilja oficijelno Sarajevo nešto naročito nije primjećivalo jer  bi se radilo o pripadnicima rodno slabijih ili etnički malobrojnijih skuipina.
Naša stranka je sarajevska stranka. Bliska je stranim organizacijama u BIH. Pa je teško vjerovati da će mu ovaj ispad biti oprošten kao neki ranije i da će sve proći bez medijske pompe.
Suljagić je BIH , dio je BIH vlasti,  BIH osim političkih problema postaje i prva zemlja nakon Miloševićeve Srbije,  koja i oficijelno  ima klasični psihološki problem. Mogu mediji odšutjeti Suljagića i ovaj put. No jedan dan to bi moglo imati i kobnije posljedice.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -