Dubravku Šuicu, hrvatska kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju, saslušavaju pred Odborom za ustavna pitanja. Odgovori koje je dala vjerojatno će iznenaditi dio hrvatske javnosti. Martin Sonneborn je konstatirao da je Dubravka Šuica prije 20 godina bila učiteljica u stanu od 60 kvadrata, a da joj sada ide jako dobro. Rekao je […]

" />
Published On: Pet, lis 4th, 2019

Šuica u Brusselsu: Ja sam u svojoj zemlji bila jedna od glavnih zagovaratelja ratifikacije Istanbulske konvencije

Dubravku Šuicu, hrvatska kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju, saslušavaju pred Odborom za ustavna pitanja.

Odgovori koje je dala vjerojatno će iznenaditi dio hrvatske javnosti.

Martin Sonneborn je konstatirao da je Dubravka Šuica prije 20 godina bila učiteljica u stanu od 60 kvadrata, a da joj sada ide jako dobro. Rekao je da sada ima automobile, rezidencije, dodavši hoće li tako pomoći i siromašnim građanima.

Iako je takvo pitanje zabranjeno, a što je konstatirao Tajani, Šuica je išla odgovoriti. Kaže da je Sonneborn čitao članke koji nisu istiniti.

-Kada govorite o meni otprije 20 godina, to nije istina. Neću u detalje, ali to nije unutar ovog doma, prije 20 godina sam živjela sa svojim suprugom u našem obiteljskom domu, koji je pomorski kapetan. Zarađivao je pristojnu plaću. Ako vas zanima, moja imovinska kartica je uvijek bila dostupna u svakoj instituciji u kojoj sam radila. Štogod ste htjeli bilo je jasno, dostupno i po pravilima i po žrtvi naše obitelji. Ne možete zamisliti kako je to biti pomorski kapetan. Sve je korektno i prema pravilima. Dat ću sve od sebe da pomognem siromašnima i onima kojima je to potrebno i mislim da će pet godina biti dovoljno za to, zaključuje.

Raphael Gluecksmann, koji pripada socijaldemokratima, pitao je Šuicu o njezinom mišljenju o pobačaju.

-Nečija privatna uvjerenja nisu bitna za posao. Pobačaj je u nadležnosti svake pojedine države članice, nije u nadležnosti nas u EU. Inače, ja sam u svojoj zemlji bila jedna od glavnih zagovaratelja ratifikacije Istanbulske konvencije, zbog čega sam izgubila i dio konzervativnih birača. Nemate nikakvog razloga da sumnjate u moje buduće djelovanje, istaknula je hrvatska kandidatkinja.