Published On: Pon, tra 4th, 2022

Sudjelovao u strijeljanju Bošnjaka: Izručen iz Kanade u BiH

Osumnjičeni Koprivica, koji se više godina nalazio na području Kanade, pod istragom je i tereti se da je s drugim osumnjičenima, kao osobni i izravni izvršitelj ratnog zločina, sudjelovao je u strijeljanju više od 40 žrtava bošnjačke nacionalnosti.

Nakon ostvarene komunikacije i suradnje Tužiteljstva Bosne i Hercegovine s partnerskim institucijama Kanade, izvršeno je lociranje, identificiranje i izručenje državljanina BiH Nikole Koprivice (1954), općina Sokolac, osumnjičenog za zločine protiv čovječnosti.

Nakon slijetanja u BiH, osumnjičeni Koprivica će biti doveden postupajućem tužitelju koji će ga ispitati, te nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičeni Koprivica, koji se više godina nalazio na području Kanade, pod istragom je i tereti se da je s drugim osumnjičenima, kao osobni i izravni izvršitelj ratnog zločina, sudjelovao je u strijeljanju više od 40 žrtava bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Novoseoci kod Sokoca, koji su ubijeni u jesen 1992. godine, na lokaciji Ivan Polje.

U ovom predmetu, podignuta je optužnica i nedavno je započeo sudski postupak u Sudu BiH.

Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se partnerskim instiucijama Kanade, prije svega Kanadskoj graničnoj agenciji (Canadian Border Service Agency), na pomoći u lociranju i izručenju osumnjičenog, kao naporima u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Kad tad dolije svako…

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Uvik sam se pita zasto je bilo komu na ovim nasim podrucjima bila potrebna tolika krvolocnost i netrpeljivost prema drugin a prakticno braca.Kod nas se kaze “Slava Bogu vicnjemu i coviku smirnomu.”Zalosno je sto vadimo oci jedni drugima al je jos zalosnije sto to i vlastitoj dici ostavljamo u nasljedje.

Hrvatska Bosna a i Hercegovina
Hrvatska Bosna a i Hercegovina
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Tesku bolest i dugu smrt mu zelim, raspadao se u mukama, monstrum i ratni zločinac. Nadati se da će ubrzo ista sudbina snaci sve koji su cinili ratne zlocine nad Hrvatima.

Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope za završni genocid nad Bosnom GENOCID u srebrenici potrebno je angažovati najmanje 35 hiljada Srba

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Po tvojim kometarima ti si isti ko ovaj idiot samo sto nisi imao prliku…🇭🇷

Kiseljak
Kiseljak
1 mjesec prije

I pobegl na zapad mrski vllahonjja

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Vidis kako je pravda dostizna sad ce zrtva da sudi dzelatu ,mogu mislit kako ce uzivati u nasim zatvorima ))