Published On: Sub, sij 6th, 2018

Sudari Boeinga na aerodromima u New Yorku i Torontu

Desno krilo Boeinga 777 kineskog avioprijevoznika China Southern zahvatilo je kuvajtski Boeing 777 na JFK aerodromu u New Yorku pri čemu su oštećena oba aviona, ali ozlijeđenih srećom nije bilo. Par sati ranije na pisti u Torontu sudarili su se WestJetov i Sunwingov zrakoplov.

Kuwait Airways na Twitteru je objavio daje u zrakoplov na let 118 iz New Yorka za Kuvajt dok je bio parkiran na aerodromu udario kineski Boeing. Putnici su iz aviona prebačeni u hotel i čekaju drugi let. Istragu provode njurorške vlasti.

Nekoliko sati ranije sličan incident dogodio se na aerodromu Pearson u kandaskom Torontu. WestJet Airlines objavio je da je u Boeing 737-800 sa 168 putnika i šest članova posade, dok je čekali signal za polijetanje, udario Sunwingov zrakoplov, piše Tportal.

Uslijed udara Sunwingov zrakoplov, koji je u tom trenutku bio prazan, se zapalio. Svi putnici iz WestJeta sigurno su evakuirani i ozlijeđenih nije bilo.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>