Published On: Pet, sij 9th, 2015

Sud odbacio tužbu Sefera Halilovića protiv žrtve iz Grabovice

Općinski sud u Sarajevu odbacio je tužbu za klevetu koju je bivši načelnik Glavnog stožera Armije BiH Sefer Halilović podnio protiv predsjednika udruge hrvatskih stradalnika Grabovica ’93. Josipa Drežnjaka.

Podsjećamo, Drežnjaku su tog dana u selu Grabovica pripadnici MOS-a ubili oca, majku i strica.

Halilović je još 7. prosinca 2012. godine sudu podnio tužbu protiv Drežnjaka zbog naknade nematerijalne štete nanesene klevetom preko medija, a u obrazloženju je naveo kako je tuženi nanio tužitelju štetu iznoseći u medijima razne neistine.

Općinski sud od predsjedanjem sutkinje Radmile Đajić donio je presudu u kojoj se odbija tužbeni zahtjev Sefera Halilovića, te se on obvezuje tuženom Drežnjaku nadoknaditi troškove parničnog postupka u iznosu od 2550 maraka. Glavna rasprava zaključena je početkom prosinca prošle godine u prisutnosti opunomoćenika parničnih stranaka, tužitelja i tuženog osobno, piše Dnevni list.

Halilovića je u ovom postupku zastupao odvjetnik Sead Gajevi, sok su Drežnjaka branili Darislav Paponja i Davor Bunoza, a u samoj je tužbi Seferov tim naveo kako je Drežnjak dužan bivšem načelniku Glavnog stožera isplatiti 15 tisuća maraka na ime naknade nematerijalne štete. Sud je na osnovi iskaza iznesenih tijekom rasprave ipak zaključio kako se tužbeni zahtjev odbija, na što je moguća žalba.

Drežnjak je vidno zadovoljan zbog ovakvog raspleta u razgovoru za Dnevni list pozdravio odluku Općinskog suda u Sarajevu.

”Vjerujem kako će pravne institucije ove zemlje nastaviti raditi u interesu pravde i istine”, poručio je Drežnjak, najavljujući kako će se i dalje boriti za otkrivanje sudbine 17 civila za kojima se još uvijek traga, piše Dnevni.

Podsjetimo, zločini u mjestu Gornja Grabovica u župi Drežnica, dogodili su se 9. rujna 1993. godine kada su pripadnici Armije BiH, koji su u Grabovici bili stacionirani više mjeseci, likvidirali 33 hrvatska civila. Tijela žrtava su ili bačena u Neretvu ili zakopana na skrivenim neobilježenim mjestima. Od ukupno 33 žrtve, do sada je pronađeno njih 16, većinom nekompletiranih posmrtnih ostataka. Za tijelima preostalih 17 žrtava Grabovice još se traga.

Za zločine u Grabovici do sada je za pojedinačna ubojstva osuđeno pet pripadnika Armije BiH i to za ubojstvo obitelji Zadro i Marić.

”U ovom trenutku jednostavno postoji blokada kada je u pitanju otkrivanje istine o sudbini tijela, no to me neće pokolebati u vjeri kako će institucije konačno rasvijetliti cjelokupan zločin u Grabovici”, kazao je Drežnjak.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare