Published On: Thu, Aug 3rd, 2017

SUD BiH: Sutkinja Azra Miletić osuđena na dvije i pol godine zatvora

Sud BiH donio je danas prvostupanjsku presudu kojom je suspendiranu sutkinju Azru Miletić osudio na dvije i pol godine zatvora.

Miletić se zajedno sa Senadom Šabićem i Ramom Brkićem teretilo za primanje i davanje mita, podsjeća Klix.ba.

Prema optužnici, Šabić i Brkić su u razdoblju od srpnja 2014. do veljače prošle godine Azri Miletić obećali novčanu naknadu kako bi utjecala na ishod drugostupanjskog postupka u kojem im je bilo suđeno za organizirani kriminal.

U optužnici je navedeno da je Miletić pristala i od posrednika S-1 primila dio obećanog novca, čime je svjesno prekršila zakon.

Prema navodima Tužiteljstva BiH, Miletić se sa svjedokom S-1 sastala 16. siječnja 2015. godine u ugostiteljskom objektu na Otoci, kada je na njega vršila pritisak za isplatu novca i vezivala ga za rok otplate njenog stana kupljenog u Tuzli.

Sutkinja je, prema optužnici, propustila u drugostupanjskom postupku saslušati vještake Tužiteljstva BiH, sve s ciljem da umanji kaznu ili ih oslobodi krivnje.

Za Senadom Šabićem i bivšim povjerenikom policije USŽ Ramom Brkićem, koji je pravomoćno osuđen na 11 godina zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti te proizvodnje i trgovine drogom, raspisana je međunarodna tjeralica jer su pobjegli iz BiH.

Oni su uhićeni u veljači 2014. godine.