Published On: Uto, pro 31st, 2019

SUČELJAVANJE NA RTL-U Otkriveno čiji stožer je tražio prekid debate

Pri kraju sinoćnje debate došlo je do zanimljive situacije – jedan od stožera je tražio prekid debate. Jutros je otkriveno da je to učinio stožer aktualne predsjednice.

Naime, prije serije ranije predviđenih kratkih pitanja voditelji su kazali kako je jedan od stožera tražio da se ta pitanja preskoče. Ni Milanoviću ni Grabar-Kitarović nije bilo isprva jasno što se događa. Milanović je prvi kazao kako je on spreman nastaviti odgovarati na pitanja. Na kraju je pristala i Grabar-Kitarović.

“Koliko je sati, jesmo li već dosadili ljudima?” pitala je Grabar-Kitarović.

“Odavno smo im dosadili”, odgovorio je Milanović.

Taj krug pitanja ipak se održao i trajao je desetak minuta pa se i nije previše vremena uštedjelo.

Nakon emisije Nikola Jelić, Milanovićev glasnogovornik, kazao je kako oni nisu tražili prekid debate. Zatražio je da se objavi tko je.

I Nikola Anušić, šef predsjedničinog stožera, kazao je kako on također nije ništa tražio. On je, doduše, napisao kako on nije zatražio ništa.

Predsjedničin stožer tražio prekid debate

Jutros su iz RTL-a objavili kako su prekid ipak tražili iz stožera Grabar-Kitarović.

“Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se “zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi””, javlja RTL.

“Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da “dolazi u ime stožera”.

Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali.

RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke”, stoji u priopćenju RTL-a.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare