Subota, 25 svibnja, 2024

SUBAŠIĆ SUDU: Nisam musliman, nisam terorist i jebite se!

Must Read

Naturaliziranog Amerikanaca Anesa Subašića američki sud je proglasio krivim i osudio na 30 godina zatvora, jer je navodno bio član “terorističke ćelije” koja je željela napasti mete za koju su procijenili da su neprijatelji islama.

36-godišnji Subašić je “eksplodirao” kada je objavljena presuda u sudnici. Vikao je na sutkinju Louise Flanagan i tužitelja dok je objašnjavao svoju obranu napisanu na 200 stranica.

“Nisam kriv. Nisam terorist i nisam musliman. Ne mogu odgovarati za nešto što nisam učinio”, kazao je Subašić te dodao da je osuđen na temelju svjedoka koji su lagali i “tankih” dokaza. “Nisam s time ništa imao. To je glupo i retardirano”, kazao je Subašić.

Tužitelj je za Subašića predložio doživotni zatvor. “A da me osudite na dvije doživotne”, vikao je Subašić.

Flanagan ga je nazvala zlostavljačem s “grandioznim osjećajem za svoju važnost”. Tijekom izdržavanja zatvorske kazne morat će proći psihijatrijsku procjenu, a dobio je i kaznu od tisuću dolara zbog nepoštivanja suda.

Subašić je podrijetlom iz Banje Luke, odakle se s obitelji u SAD preselio 1995. godine. 1993. godine je promijenio ime u Mladen. Pod ta dva imena je od 1992. do 1996. godine imao tri presude za ubojstvo u pokušaju, iznudu, tešku krađu i izazivanje opasnosti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -