Published On: Fri, May 31st, 2013

Studenti pozivaju na javno okupljanje u Zagrebu i podršku haškoj šestorici

Mi, studenti i mladež iz BiH, izrazito smo razočarani neočekivanom Haškom presudom u predmetu „Prlić i ostali“ kojom se Republika Hrvatska indirektno proglašava agresorom na BiH u navodnom međunarodnom sukobu, te se osuđuju legitimno izabrani predstavnici hrvatskog naroda u BiH, okupljeni u Hrvatsku Zajednicu Herceg-Bosnu, da su sustavno vršili zločine nad pripadnicima muslimanskog naroda, sve u sklopu udruženog zločinačkog pothvata. Mnogi poznavatelji prilika s tog prostora i iz tog vremena ali i pravni stručnjaci, kao i predsjedatelj sudskog vijeća u ovom predmetu koji se nije slagao s voljom ostale dvojice članova sudskog vijeća u Haagu, poznaju pravu istinu, koja će sigurno izaći na vidjelo nakon žalbenog postupka.
Stoga vas pozivamo da nam se priključite u mirnom javnom okupljanju na Trgu sv. Marka u ponedjeljak u 17h, na kojem ćemo uputiti važne poruke:
 
– Podrška nepravedno optuženoj šestorci i njihovim obiteljima zbog prije svega nehumanog dugotrajnog postupka
– Podrška Herceg-Bosni kao legitimnoj i legalnoj zajednici koja je djelovala u okviru BiH i za obranu BiH.
– Osuda svih pojedinačnih zločina koje su poduzimali pripadnici HVO-a, ali i ukazivanje na očiti nesrazmjer s onima koje je sustavno činila ABiH.
– Kritika svim dosad Vladama RH zbog pasivnosti u postupku, i zbog financijskih prevara na račun Praljka i Stojića, te imperativni poziv da se uključe u žalbenom postupku jer o tome ovisi i ugled RH. Kritika i hrvatskim političarima u BiH zbog pasivnosti.
– Poruka svima na strpljenje i dostojanstveno iščekivanje oslobađajuće pravomoćne presude.
 
Javno okupljanje ćemo završiti recitacijama i citatima, a obratit će se i neke javne osobe koje su bile aktivni sudionici tadašnjih zbivanja.
 
KADA: 3. 6. 2013., s početkom u 17h
GDJE: na Trgu bana Jelačića okupljanje od 16.30h do 17h, a zatim povorka na MARKOV TRG
ŠTO: Podrška haškoj šestorci i kritika Vladi RH zbog pasivnosti u postupku
TKO: Studenti i mladež iz BiH